COCKTAIL TASTING Avra bar | Athens Bar Show
...με τους 4 κορυφαίους Βar Ambassadors του κόσμου!
COCKTAIL TASTING Avra bar | Four Seasons Astir Palace | athens bar show
Τέσσερις κορυφαίοι και διεθνώς αναγνωρισμένοι mixologists, ο Philip Bischoff (Beverage Ambassador APAC, Four Seasons Bangkok), ο Valentino Longo (Head Bartender at Four Seasons Hotel at The Surf Club), ο Anton Windmar (Bar manager, The Cadier bar at Grand Hotel Stockholm), και ο Nikos Tachmazis (Head Bartender at Ten Trinity at Four Seasons London), δημιούργησαν εξαιρετικά signature cocktails, τα οποία δοκιμάσαμε στο γοητευτικό Avra bar του ξενοδοχείου Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021.
Με χαμόγελο διάπλατο ο Σουηδός Anton Windmar, μας ανέβασε στα σύννεφα με το Cloud, το cocktail που εμπεριέχει Michter's Bourbon, Cloudberries Honey και champagne. Ένας εκρηκτικός και συνάμα φινετσάτος συνδυασμός.
Ο Windmar, με πολυετή εμπειρία στο Bar Termini και το βραβευμένο Artesian Bar του Langham Hotel του Λονδίνου στο οποίο συμμετείχε και στη δημιουργία του γνωστού "most minimalistic menu" του Remy Savage, είναι τώρα Bar Manager στο "The Cadier Bar" του ξενοδοχείου Grand Hotel στην Στοκχόλμη, διακεκριμένο το 2021 στα 50 καλύτερα discoveries list
O Philip Bischoff ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στο βραβευμένο Bar de Paris και Amano του Βερολίνου. Συνέχισε ως Bar Manager στο Manhattan Bar του Regent Singapure Hotel, στην Σινγκαπούρη καταφέρνοντας το όνομά του φιγουράρει για δύο συνεχόμενα έτη, στις λίστες με τα 50 καλύτερα Bar του κόσμου. Ο Bischoff, μας αποκάλυψε το μυστικό της συνταγής του La Pampa, ενός signature cocktail από από Gin, Μέλι από Ευκάλυπτο και Κίτρο που προσωπικά ήταν πιο κοντά στις γευστικές μου προτιμήσεις.
O Valentino Longo, Head Bartender στο Four Seasons Hotel Miami Surf Club μεταξύ άλλων μας είπε "οι περισσότεροι άνθρωποι που πάνε σε ένα εστιατόριο περιμένουν ευφάνταστες γεύσεις από έναν chef και όχι από έναν Bartender. Στόχος μου είναι να κάνω την έκπληξη"... και το πέτυχε.Βραβευμένος το 2020 με τον τίτλο του πιο Ευφάνταστου Bartender, μας ενθουσίασε με το Espana, ένα cocktail από Belvedere Vodka,Perfected Apple, Palo Cortado, Americano Cocchi.
O Έλληνας Νίκος Ταχμαζής, που ηγείται της ομάδας Bartenders στο Bar Termini & 69 Colebrooke row καθώς βρίσκεται από το 2020 στο Four Seasons in London at Ten Trinity Square, μας ετοίμασε το εκτπληκτικό Rhubard& Jasmin, ένα Cocktail το οποίο ως βάση είχε το Ελληνικό εκλεκτό, καινοτόμο απόσταγμα O'Purist . Το όνομά του προκύπτει από τον αναγραμματισμό της λέξης Tsipouro, που αποτελεί το DNA του και πρόκειται για ένα premium προιόν διπλής απόσταξης. Συνδυάστηκε με Fermented Rhubarb, Jasmine και Champagne. Εξαιρετικό Signature Cocktail έχω να σας πω.
To Avra bar, στην καρδιά του Ναυσικά με τη μαγευτική θέα στο Σαρωνικό, που και φέτος το χειμώνα υπόσχεται να είναι το απόλυτο meeting point, φιλοξένησε αυτούς τους υπέροχους Βar Ambassadors από τα πιο περιζήτητα και βραβευμένα bar στον κόσμο, στο πλαίσιο του Athens Bar Show. Τα cocktails που δοκιμάσαμε, συνοδεύτηκαν από περαστά healthy, sustainable bites από το menu του Avra.
Οικοδεσπότης αυτού του ξεχωριστού Avra Session, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Athens Bar Show με την ευγενική χορηγία των Cocchi, Belvedere και O/Puriπst, ήταν ο Harry Nikolaou (Avra & Mercato GM at Four Seasons Athens).