Εκτύπωση

ΕΡΥΘΡΟΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ @ ΟΙΝΟΙ ΣΓΟΥΡΙΔΗ

ΕΡΥΘΡΟΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ @ ΟΙΝΟΙ ΣΓΟΥΡΙΔΗ

ένα υπέροχο δυνατό, γεμάτο και τολμηρό  κρασί.

...από τη Γεωργία Μπαμπαράκου

ΕΡΥΘΡΟΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ

Προστασία Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) Άβδηρα

Δοκιμάσαμε στις Οινικές Αποκαλύψεις στο Οινόραμα 2022 μεταξύ άλλων, ένα υπέροχο δυνατό, γεμάτο και τολμηρό  κρασί, τον Ερυθρό πολεμιστή από τις ποικιλίες Μαυρούδι, Λημνιό και Cabernet Sauvignon. Ο ιδιόκτητος βιολογικός Αμπελώνα Σγουριδη,  εκτείνεται στους ήπιους λόφους του αγροκτήματος Μάνδρας της περιοχής Αβδήρων, στα παράλια της Θράκης, πλάι στη λιμνοθάλασσα της Λαφρούδας.

Ο Ερυθρός Πολεμιστής, είναι  ένας γοητευτικός πορφυρός οίνος με πολύπλοκη μύτη, όπου αρώματα κόκκινων και μαύρων φρούτων συνδυάζονται αρμονικά με νότες μπαχαριών από την 18-μηνη παλαίωση σε δρύινα βαρέλια. Το στόμα πλούσιο, με βελούδινες ταννίνες που καταλήγει σε μία μακριά, φρουτώδη επίγευση. Ένας γνήσιος, ευγενής ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ.

Συνδυάζεται με: κρεατικά στη σχάρα, κρέατα ωρίμανσης και ψητά με πλούσιες σάλτσες
Μας μιλάει για αυτό το κρασί ο οινοπαραγωγός κύριος Σγουρίδης.
Η ιστορία του Ερυθρού Πολεμιστή ξεκινά από την Θράκη. Είναι μια ιστορία που μιλά για ένα πνεύμα αυτόνομο και ελεύθερο και για έναν τόπο θαυμαστό και πολύτιμο, εκεί όπου στην αρχαιότητα το κρασί λατρεύτηκε όσο και ο θεός του.
Με κάθε ποτήρι και σε κάθε μπουκάλι, ο στόχος του οινοποιού ήταν να δημιουργήσει  ένα κρασί γεμάτο και τολμηρό. Ένα κρασί όπου έχει «δει» αυτοκρατορίες να γεννιούνται και να χάνονται, και ανθρώπους να βγαίνουν από τη σκιά και να μάχονται, ο καθένας για τη δική του αλήθεια.
Αυτή είναι η ιστορία του Ερυθρού Πολεμιστή.
Σας καλούμε να τη ζήσετε.

Στο παρακάτω Video μας μιλάει ο οινοποιός κύριος Παναγιώτης Σγουρίδης.


ΟΙΝΟΙ ΣΓΟΥΡΙΔΗ

Μάνδρα
Άβδηρα Ξάνθης 67064, Θράκη
+30 697-369-0003
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.sgouridiwines.gr