Εκτύπωση

IL CAPITANO ATENE RESTAURANT

IL CAPITANO RESTAURANT

Σύγχρονο, cosy  και φιλόξενο με γεύσεις που συνδυάζουν την Ελληνική και την Ιταλική γαστρονομική κουλτούρα.

IL CAPITANO ATENE RESTAURANT
Σύγχρονο, cosy  και φιλόξενο είναι το Il Capitano στο Κουκάκι με γεύσεις που συνδυάζουν την Ελληνική και την Ιταλική γαστρονομική κουλτούρα.
Ο Αρτέμης Παπαδόπουλος της σπριτσερίας Drupes and Drips και του φούρνου Τάκης, είναι ο εμπνευστής του εστιατορίου, το οποίο  άνοιξε προς τιμήν του πατέρα του στον χώρο που παλαιότερα βρίσκονταν το καφενεδάκι που σύχναζε.
Το σκεπτικό ήταν να δημιουργηθεί ένας χώρος που θα αποπνέει άνεση και ζεστασιά.

Ετερόκλητα στοιχεία διακόσμησης αλλά εκπληκτικά συνδυασμένα μεταξύ τους με ψηλά καθίσματα και βαρέλια ιταλικής οστερίας, χαμηλά μαρμάρινα τραπέζια και καρέκλες ελληνικού καφενέ σου δίνουν την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε κάποιο φιλόξενο σπίτι με καλή παρέα.
Εσωτερικά στο χώρο θα δείτε κρεμασμένο στον τοίχο τον Χάρτη της Μεσογείου πειραγμένο...Δηλαδή τη θέση της Ιταλίας έχει η Ελλάδα και το αντίστροφο. Τυχαίο; Καθόλου. Με αυτό ο ιδιοκτήτητης θέλει να δείξει πόσο ίδιοι στις συνήθειες και στην καλοπέραση είμαστε Έλληνες και Ιταλοί.
Στον ίδιο χώρο το μάτι ανοίγει παρατηρώντας τη βιτρίνα με τα αλλαντικά, τα τυριά και διάφορα συνοδευτικά τακτοποιημένα πανέμορφα.

Την κουζίνα επιμελούνται η Ελληνίδα μαγείρισσα Παναγιώτα Ζόλκου και ο Ιταλός μάγειρας Μάσιμο Βαλέντε, με καταγωγή από τη βόρεια Ιταλία. Το μενού διαμορφώνεται αναλογα με τις φρέσκιες πρώτες ύλες που θα βρουν διαθέσιμες συχνά από παραγωγούς με τους οποίους υπάρχει προσωπική σχέση.
Η λίστα κρασιών και αποσταγμάτων ανάμεικτη. Θα βρούμε κρασιά από τον ελληνικό και ιταλικό αμπελώνα προσεκτικά επιλεγμένα. Μαζί με τα τσίπουρα και τα ούζα θα δούμε και franciacorta αλλά και Amaro

Il Capitano Atene
Βεΐκου 107, Κουκάκι, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 92 45 645
Καθημερινές & Σάββατο: 18:00-00:00, Κυριακή: 12:00-18:00