Εκτύπωση

ΛΑΜΠΡΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ 2023

Πάνω από 100 αποστάγματα στην έκθεση "Ελληνικό Απόσταγμα 2023"

To «Ελληνικό Απόσταγμα», η μοναδική έκθεση γευσιγνωσίας αφιερωμένη αποκλειστικά στα ελληνικά αποστάγματα, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία για 7η φορά, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου στο Ωδείο Αθηνών προσελκύοντας 800 επισκέπτες.

Οι 22 συμμετέχοντες αποσταγματοποιοί παρουσίασαν πάνω από 100 μοναδικά προϊόντα με πρωταγωνιστές το ούζο και το τσίπουρο ―οι παλαιωμένες εκδοχές του οποίου απεδείχθησαν εξαιρετικά δημοφιλείς. Εντύπωση προκάλεσαν επίσης μία σειρά από premium ούζα νέας γενιάς, διπλής και τριπλής απόσταξης με πολύ σύγχρονες συσκευασίες, τσικουδιές από την Κρήτη αλλά και μονοποικιλιακά αποστάγματα σταφυλής από διάφορα μέρη της χώρας. Ιδιαίτερα ανερχόμενη κατηγορία φαίνεται πως είναι τα λικέρ με πρώτες ύλες της ελληνικής γης, όπως φρούτα, βότανα, μπαχαρικά και σπάνιες αρωματικές ουσίες.

elliniko apostagma 1

Η σύγχρονη τάση για εντοπιότητα και η ιδιαιτερότητα των ελληνικών αποσταγμάτων αποτέλεσε έμπνευση για τέσσερις προσκεκλημένους mixologists που δημιούργησαν καινοτόμα κοκτέιλ με αφετηρία πολλά αποστάγματα εκθετών.

Οι τρεις παράλληλες εκδηλώσεις της έκθεσης κάλυψαν μεγάλο φάσμα θεμάτων όπως τον σωστό τρόπο οργανοληπτικής δοκιμής των αποσταγμάτων, τις προοπτικές του κλάδου και τις σύγχρονες τεχνικές απόσταξης.

elliniko apostagma 3

Καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να συνοδεύσουν τα αποστάγματα τής επιλογής τους με νόστιμες γαστρονομικές δημιουργίες των εστιατορίων Il Trovatore και Ψαράδες, ενώ επίσημο νερό της έκθεσης ήταν το πολυβραβευμένο φυσικό μεταλλικό νερό Θεόνη.

Η έκθεση «Ελληνικό Απόσταγμα» οργανώνεται κάθε τέλος Ιανουαρίου στην Αθήνα.

Πληροφορίες www.apostagmata.gr