Εκτύπωση

ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ HORECA 2023

ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ HORECA 2023

Ένα διήμερο αφιερωμένο στη γαστρονομία και την εστίαση by Chef’s Club of Greece

ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΣΧΗ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ -  HORECA 2023

Τάσεις, προβλήματα, λύσεις και νέες γαστρονομικές συνήθειες θα συζητηθούν 12 και 13 Φεβρουαρίου, στην συνεδριακή αίθουσα C2, στο πλαίσιο της Διημερίδας Γαστρονομίας από το Chef’s Club of Greece.

Τα προβλήματα που εμφανίστηκαν στην εστίαση και η αναζήτηση λύσεων, τάσεις στη παγκόσμια γαστρονομική σκηνή και η δυνατότητα εφαρμογής τους στα ελληνικά δεδομένα, η εξωστρέφεια της γαστρονομίας ως μοχλός κίνησης του τουρισμού και πολλά άλλα θέματα θα διαπραγματευτούν εξειδικευμένοι ομιλητές και φορείς στο πλαίσιο της Διημερίδας Γαστρονομίας από το Chef’s Club of Greece που θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της έκθεσης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ από τη ΛΕΣΧΗ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ CHEF'S CLUB OF GRECCE

ΚΥΡΙΑΚΗ 12/02/2023

Χαιρετισμός προέδρου Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος – κ. Τάσος Πρωτοψάλτης

11:00 – 12:00

Ο πληθωρισμός στο χώρο της εστίασης. Ανατιμήσεις, οι αλλαγές στην ενέργεια και η νέα καθημερινότητα
Συμμετέχοντες: Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου – Πρόεδρος ΕΕΑ (Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών), Ιωάννης Δαβερώνης – Γεν. Γραμματέας ΠΟΕΣΕ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων) , Έκτωρ Ιωάννου – Γεν. γραμματέας ΕΝΙΚΚ (Ένωση Ιδιοκτητών κτημάτων & ιδιοκτητών Catering), Παναγιώτης Μπουρτσουκλής – Ex chef κ ιδιοκτήτης 5*hotel Nymfasia Resort κ εστιατόριο Κόκκινα πιθάρια

12:30 – 13:30

Νέο παραγωγικό μοντέλο για ασφαλή και επαρκή τρόφιμα. Οι απαιτήσεις στην Ελληνική αγορά και τις εξαγωγές
Συμμετέχοντες: Ιωάννης Σμαρνάκης – πρόεδρος ΠΕΤΕΤ (Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Τροφίμων) , Κική Δομζαρίδου – Chemist, MSc in Food Chemistry & Technology, ΜΒΑ, Ιωάννης Τσιριγωτάκης – DVM, MBA-TQM, MPH (Be Safer – Veltia Labs for Life), Πάνος Καλόγιωργας – Manager | Consulting – Strategy & Business Design | Deloitte Business Solutions S.A.

14:00 – 15:00

Η διασύνδεση της γαστρονομίας με τον τουρισμό
Συμμετέχοντες: Γιώργος Πελεκανάκης – Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων, Μάγδα Πειστικού – Head of Learning & Development ΙΝΣΕΤΕ, Μανώλης Τσακαλάκης – Γεν. Γραμματέας ΠΟΞ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων), Μίλτος Καρούμπας – Ambassador for Greek Gastronomy, Δημήτρης Βασιλείου – BSc, MEng,  Partner Authentic Greece, Project Manager “ΤΟΠΙΚΑ &  ΕΠΩΝΥΜΑ”, Δημήτριος Μ. Καλαιτζιδάκης – Director of Operations , Grecotel Hotels & Resorts, Διευθύνων Σύμβουλος – We do local

15:30 – 16:30

Η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού στην εστίαση και τον τουρισμό. Αίτια και τρόποι αντιμετώπισης
Συμμετέχοντες: Τάσος Ζησόπουλος – πρόεδρος ΟΑΕ (Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων Ελλάδος), Ηλίας Μάνδρος – πρόεδρος ΟΕΒΕΑ (Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Αθήνας), Παύλος Δημέλης – Αντιπρόεδρος ΕΕΕΣΑ (Ένωση Εστιατορίων κ Συναφών Αττικής), Ανδρέας Καλαμπαλίκης – μέλος ΔΣ ΕΕΑ (Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών), Έκτωρ Ιωάννου – Γεν. γραμματέας ΕΝΙΚΚ (Ένωση Ιδιοκτητών Κτημάτων & Ιδιοκτητών Catering), Δημήτρης Φυντάνης – πρόεδρος Skywalker

17:00 – 18:00

Βιγκανισμός και plant based τρόφιμα. Αλήθειες και ψέματα
Συμμετέχοντες: Δρ. Άννα Παπαγεωργίου – PhD, Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος,Ιατρική Σχολή Πανεπιστήμιο Αθηνών, Επ.Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού, Επ.Υπεύθυνη προγραμμάτων προαγωγής της υγείας “ΕΥΡΩΣΤΙΑ”, Ιωσήφ Αλεξανδρίδης – Nutritionist & NHW Manager Garden Gourmet Nestle, Κρύστα Παραμύθη – Vegan blogger – Συνιδρύτρια της Vegan Life NGO, Παναγιώτης Βουκελάτος – ex. Chef

ΔΕΥΤΕΡΑ 13/02/2023

chefclub marketing

11:00-12:00
Ο ρόλος του διαδικτυακού marketing στην προώθηση της εστίασης και τη δημιουργία νέων αγορών
Συμμετέχοντες: Ιωάννης Πρωτοπαπαδάκης – Marketing and Customer Service expert, καθηγητής και συγγραφέας του βιβλίου ‘’Πρακτικές Μάρκετινγκ στην Εστίαση’’ , Γεωργία Μπαμπαράκου – Founder |  All-Restaurants, Μάγδα Πειστικού – Head of Learning & Development ΙΝΣΕΤΕ, Γεώργιος Αντουβάς – σύμβουλος marketing, Γεράσιμος Τζαμαρέλος – σύμβουλος marketing

12:30-13:30

Υγιεινή διατροφή και σύγχρονη γαστρονομία
Συμμετέχοντες: Κυριάκος Μελάς  – ex. Chef/ σύμβουλος γαστρονομίας, Ευάγγελος Ζουμπανέας – Διαιτολόγος Διατροφολόγος, Master Practitioner on Eating Disorders  & Ιδρυτής Επιστημονικής Ομάδας Διατροφή www.diatrofi.gr & Διευθύνων Σύμβουλος Κέντρο Εκπαίδευσης & Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών www.keadd.gr, Γεώργιος Κάτσος – ancient Greek food expert & planner,  Θανάσης Βλασόπουλος – Τεχνολόγος Τροφίμων

14:00-15:00

Η παραδοσιακή ελληνική κουζίνα στα εστιατόρια το 2023
Συμμετέχοντες: Ηλίας Μαμαλάκης – γευσιγνώστης/ερευνητής, Τάσος Τόλης – βραβευμένος ex. Chef, Γεωργία Κοφινά – Συγγραφέας και ερευνήτρια γαστρονομίας, εκπαιδευτικός μαγειρικής σε σχολή τουριστικών επαγγελμάτων

15:30-16:30

Τα Ελληνικά εστιατόρια του εξωτερικού, πρεσβευτές της ελληνικής κουζίνας και προϊόντων
Συμμετέχοντες: Ντίνα Νικολάου – ex. Chef/ ιδιοκτήτρια χώρων εστίασης, Βαγγέλης Μπουλής – ex. Chef , Ιωάννης Μπαλωμένος – ex. Chef

17:00-18:00

Οι περιφερειακές κουζίνες: τοπική στήριξη, προώθηση, απήχηση κ διασύνδεση με τον τουρισμό κ την τοπική παραγωγή
Συμμετέχοντες: Νίκος Χριστοφόρου – πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων, Τάσος Ανδριώτης – πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Κέρκυρας, Σπύρος Μουρμούρης – Γεν. Γραμματέας Λέσχης Αρχιμαγείρων Ιονίων Νήσων, Τάσος Πρωτοψάλτης – πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, Σταύρος Τζεδάκης – Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών & Επικοινωνιών Κρήτης – Πρόεδρος Αγροδιατροφικής Περιφέρειας Κρήτης

Κλείσιμο Διημερίδας – Τάσος Πρωτοψάλτης – πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος