Εκτύπωση

PHARAOH RESTAURANT

PHARAOH RESTAURANT

Natural Wines / Wood Fire Cooking

PHARAOH RESTAURANT & WINE BAR

To Pharaoh άνοιξε λίγο πριν την έλευση του 2023 στο κέντρο της Αθήνας στα Εξάρχεια,  στην οδό Σολωμού 54, από μια παρέα τεσσάρων ανδρών με έντονη προσωπικότητα και ειδήμονες  ο καθένας στον τομέα του . Αναφερόμσταστε σ τον chef  Μανώλη Παπουτσάκη, στον  δημοσιογράφο  Φώτη Βαλλάτο, στον guru  του κρασιού Perry Παναγιωτακόπουλο και τον διεθνώς κορυφαίο βαρύτονο Δημήτρη Πλατανιά .  Στο Pharao  επικρατούν και χρησιμοποιούνται έντονα διάφορα στοιχεία της φύσης.  Στη διακόσμηση  συναντάμε την πέτρα, το ξύλο, το μάρμαρο, το  μωσαϊκό καθώς διάσπαρτες υπάρχουν κεραμικές δημιουργίες μαζί με αγαπημένα αντικείμενα που έφεραν  από τα σπίτια τους οι ιδιοκτήτες προκαλώντας αναμνήσεις και ζεστά συναισθήματα.

Η λίστα κρασιών εμπεριέχει φυσικά κρασιά, κρασιά χωρίς θειώδη ή με ελάχιστες οινολογικές παρεμβάσεις,  κρασιά που παράγονται με γηγενείς (άγριες, μη επιλεγμένες) ζύμες, κρασιά από σταφύλια βιοδυναμικής γεωργίας.

Στο μενού θα απολαύσουμε, καθαρή ελληνική κουζίνα βαθιάς νοστιμιάς με τοπικές πινελιές από διάσημες γαστρονομικές περιοχές της Ελλάδας, και  πιάτα μαγειρεμένα χωρίς χρήση ηλεκτρικού ρεύματος, στις στόφες που καίνε ξύλο και που συναντάμε ακόμα σε αρκετά ορεινά χωριά. Όσοι έχουν εμπειρία από μαγειρεμένο φαγητό σε τέτοιο φούρνο – οι περισσότεροι από  αυτούς με το μαντέμι από πάνω - είμαι σίγουρη ότι τη συγκλονιστική αυτή εμπειρία γεύσης του φαγητού, τη μνημονεύουν για πάντα. Κρατάω και εγώ στο πατρογονικό του πατέρα μου μια τέτοια στόφα που ζεσταίνει απίστευτα τον χώρο και όταν μαγειρεύω, η γειτονιά ευωδιάζει και «λιώνει» η οικογένεια μόλις πλησιάζει το αχνιστό φαγητό στο τραπέζι.

Το μενού δεν θα το βαρεθείτε εύκολα, αφού  ανανεώνεται καθημερινά,  το οποίο θα απολαύσετε ακούγοντας μουσική jazz και  γνωστά Hits της δεκαετίας  του 80s από βινύλια της εποχής που παίζουν εκλεκτοί και αρκετοί djs πίσω από μπάρα.

Στα αγαπημένα πιάτα, το άγριο σταμναγκάθι με την καπνιστή επίγευση που  σερβίρεται με ανθότυρο. Η βελούδινη φάβα με τις αντζούγιες. Το Κουνουπίδι με ξινόχοντρο. Τα τσιγαριαστά Χόρτα με αυγά μάτια.  Τα κάστανα στιφάδο. Η πεντανόστιμη πεσκανδρίτσα με ρεβίδια και ασκόλιμπρους. Το βιολογικό τρυφερό μσχαράκι με κριθαράκι. O πετεινός λεμονάτος με πράσα, καρότα και σέλινο. Η Χοιρινή μπριζόλα που συνοδεύεται από  βρούβες και κολοκυθάκια σε ξυλοκάρβουνα. Ένα από τα best Seller πιάτα οι Καραβίδες με στακοβούτυρο και θυμάρι που πρέπει να απολαύσετε.

Αυτό που έχουμε να σας πούμε είναι ότι το  Pharaoh ήρθε για να μείνει!

Pharaoh, Σολωμού 54, Εξάρχεια.