GARUM Conteporary Asian Fusion Cuisine

Ένα πολυτελές μέρος γευστικής συνάντησης του ελληνικού με τον ασιατικό πολιτισμό!
Garum στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό ήταν το καρύκευμα που κατόπιν ζύμωσης χρησιμοποιούνταν σε διάφορα εδέσματα για να τους προσδώσει γεύση umami.
Παρασκευάζονταν από μικρά ψάρια και είχε γεύση παρόμοια με αυτή των σύγχρονων ασιατικών σαλτσών ψαριού.
Πηγή έμπνευσης στάθηκε το δημοφιλές καρύκευμα για την ονομασία του νέου εστιατόριου Garum Conteporary Asian Fusion Cuisine του Chef Χρήστου Γλωσσίδη που που βρίσκεται στο Μετσ.
Είναι ένα φιλόξενο και προσιτά πολυτελή μέρος γευστικής συνάντησης του ελληνικού με τον ασιατικό πολιτισμό. Μια γαστρονομική οδύσσεια που βρίσκει τις ρίζες της στην αρχαιότητα, στηρίζεται στην παράδοση και αναβιώνεται σήμερα με καινοτόμο τρόπο, μέσω ενός ταξιδιού ανακάλυψης του umami. Η πέμπτη γεύση που εστιάζει στις ζυμώσεις και διατηρεί τεχνικές που πηγάζουν από τη σοφία των αιώνων, παρουσιάζεται από ένα σύγχρονο γαστρονομικό πρίσμα. Εδώ όπου η ζύμωση δεν αποτελεί απλώς μια τεχνική, αλλα τέχνη. Το μενού του Garum αποτελεί ένα γευστικό αφήγημα fusion ασιατικής – ελληνικής κουζίνας, με επιρροές από Βιετνάμ, Κορέα, Ιαπωνία και πολλή Ταϊλάνδη φιλοδοξώντας να αφήσει τη δική του ιστορία.
Δημιουργώντας γεύσεις που ξυπνούν τις αισθήσεις απολαύστε πιάτα όπως
dumpling γαρίδας και παστουρμά το οποίο συνοδεύεται από σιρόπι λέμονγκρας-ταμάρινθου και γάρο γαρίδας με ροδοπέταλα,
bao bun με τραγανό κοτόπουλο και καραμέλα fish sauce,
noodles με ταρτάρ κόκκινης γαρίδας και τριαντάφυλλο.
Οι επιλογές του καταλόγου είναι σε ελεύθερο στυλ με πιάτα που είτε μπαίνουν στη μέση, συνοδεία κυρίως ανθικών κρασιών με ελαφρύ σώμα, από το διεθνή αμπελώνα, που ταιριάζουν περισσότερο με το φαγητό.
Δευτέρα: κλειστά
Τρίτη-Σάββατο: 18:30-00:30
Κυριακή 13:00-19:00
Κέλσου 10, Αθήνα 116 36
21 0923 6798