Εκτύπωση

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ

τι σας προτείνει ο οδηγός All-Restaurants...

...και αφού φωτογραφήσαμε και δοκιμάσαμε όσα αποστάγματα αντέχαμε στην έκθεση "Ελληνικό Απόσταγμα 2016" στο Ζάππειο σας προτείνουμε αυτά που μας ενθουσίασαν στη μύτη και στο στόμα, τα ιδιαίτερα, τα καινοτόμα και  αυτά που ξεχώρισαν για τον χαρακτήρα τους. Σας τα παρουσιάζουμε με τη σειρά που τα δοκιμάσαμε. Από την Γεωργία Μπαμπαράκου.


Το τσίπουρο Δεκαράκι, παίρνει 10' για τον ξεχωριστό αρωματικό χαρακτήρα του απο την ποικιλία Μοσχάτου Τυρνάβου. Παράγεται από την οικογένεια Βασδαβάνου.

vasdavanos-dekaraki



Τσίπουρο Πνεύμα από Μαυροδάφνη από την Parparousi Winery. Με προσέγγιση που μοιάζει στην ιταλικήgrappa, το απόσταγμα αυτό παρουσιάζει πολυπλοκότητα, φινέτσα και ευγένεια.



Methexis, Απόσταγμα σταφυλής από Μοσχάτο του Κώστα Λαζαρίδη με αρώματα που θυμίζουν τριαντάφυλλο, λεμόνι και άνθη πορτοκαλιάς.

 

Κτήμα Μουσών, Τσίπουρο Ζαχαρία από στέμφυλα ροδίτη βιολογικής γεωργίας με πολύ ωραία μύτη και επίγευση.



Τσίπουρο των φίλων με έντονο χαρακτήρα που δεν ξεχνάς εύκολα,  για να το απολαύσεις παρέα με  φίλους ή για να την βρείς μόνος σου από στέμφυλα αγιωργίτικου, μοσχάτου και ροδίτη.Παράγεται απο την Λαφαζάνης Οινοποιητική.



Παλαιωμένο απόσταγμα υψηλού επιπέδου, σε γαλλικά και αμερικανικά δρύινα βαρέλια και με  "Διπλό Χρυσό" μετάλλιο που απέσπασε  στο διεθνή διαγωνισμό TERRAVINO στο Ισραήλ , το Τσίπουρο Καρδάση από Μοσχάτο Αμβούργου δίνει  φίνα αρώματα, πλούσια γεύση, μακρά επίγευση. Δοκιμάζοντας το θα νιώσετε αρώματα ώριμων φρούτων, βανίλιας, καραμέλας και σοκολάτας. Ένα απόσταγμα για ξεχωριστές περιστάσεις από την ποτοποιία - αποσταγματοποιία Καρδάση.

Μανιφέστο, παλαιωμένο 18 μήνες τσίπουρο απο την Θεσσαλία του Αποστολάκη. Απαλή καραμελένια απόχρωση, με σύνθετο αρωματικό μπουκέτο, όπου τα φρέσκα αρώματα της πρώτης ύλης, όπως κίτρινα φρούτα και τριαντάφυλλα, πλαισιώνονται από νότες ωριμότητας.



Παλαιωμένο τσίπουρο Κατσάρου σε εντυπωσιακό μπουκάλι, που παράγεται ίσως  στο παλαιότερο αποστακτήριο του κόσμου.



Διαφορετικότητα στη γεύση από το Στίγμα το  τσίπουρο Τυρνάβου που εμπεριέχει στίγματα κρόκου.

 

Μην παραλείψεις στη λίστα σου να έχεις τους θησαυρούς της αποστακτικής κουλτούρας, είτε Απόσταγμα σταφυλιού Τσιλιλή από μοσχάτο Αμβούργο, είτε απόσταγμα σταφυλιού από  Ξινόμαυρο. Πρόσφερέ το στους φίλους σου και όλοι θα καταλάβουν οτι πρόκειται για κάτι ξεχωριστό. Και φυσικά ένα ποτηράκι Dark Cave θα αποζημιώσει τους ιδιαίτερα απαιτητικούς. Η διαδικασία της ωρίμανσης γίνεται σε προσεκτικά επιλεγμένα γαλλικά και αμερικανικά δρύινα βαρέλια, όπου προηγουμένως έχουν παλαιώσει ερυθροί και Vinsanto οίνοι, για τουλάχιστον 5 χρόνια. Το αποτέλεσμα είναι ένα απόσταγμα με εύρος από μελωμένα ποικιλιακά αρώματα, όπως αποξηραμένα δαμάσκηνα, σταφίδες, φλούδες περγαμόντου, πικάντικα αρώματα όπως βανίλια, σοκολάτα και μοσχοκάρυδο, σε συνδυασμό με ένα ρωμαλέο αλλά μαλακό σώμα, απαλό τελείωμα και φινετσάτη αρωματική επίγευση.

Από την εταιρεία Μαυράκη, δοκιμάσαμε και προτείνουμε την  ιδιαίτερη Μαστίχα του και το εκλεκτό λικέρ Τσίπουρο με ρόδι...



Tο θέλεις σαν aperitif ή digestif, ελαφρά παγωμένο ή σε coctail; ίσως και να το συνόδευες με σοκολάτα και μελομένα γλυκά ή ακόμα και με φρούτα. Δεν είναι άλλο απο την φατουράδα Φί, μέσα απο την οποία αναδυκνύονται αρώματα φρεσκοκομμένων περγαμόντων, εσπεριδοειδών και κανέλας σε μια επίγευση που σφραγίζει την ποιότητα της απόλαυσης.


Ό,τι πιο φρέσκο από τις ελληνικές θάλασσες, οι έμπειροι σεφ απο το εστιατόριο Ψαράδες ετοίμασαν επί τόπου μπουκίτσες από κρύα πιάτα ψαριών και θαλασσινών που ταίριαξαν εξαιρετικά με τα ελληνικά αποστάγματα.



Πως θα συνοδεύσετε ένα πλατό τυριών και αλλαντικών για να εντυπωσιάσετε; Πως θα ανεβάσετε γευστικά ένα ταπεινό γιαουρτάκι; και τέλος πως μικρές μπουκίτσες ψωμιού μπορούν να γίνουν γκουρμεδίστικα welcome σε ένα γεύμα;
Εμείς σας προτείνουμε να δοκιμάσετε τα προόντα της Πυλιακής γής. Must εκείνο το βαζάκι με τα αποξηραμένα σύκα σε σιρόπι Brandy και το άλειμμα μαύρου σκόρδου με πετιμέζι και ελληνικό καφέ...