ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

CHEFDOEUVRE
IEK PRAXIS
LA CHEF LEVI
LE MONDE
Εκτύπωση

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ : Cheesecake με salted caramel

Δημοσιευμένο στη κατηγορία Εορταστικά

ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ  Cheesecake με salted caramel

Αγαπημένο εορταστικό γλυκό με τον Στέλιο Παρλιάρο | Εκπομπή Γλυκιές Αλχημίες Open Tv

CHEESECAKE ΜΕ SALTED CARAMEL

Ποιος δεν αγαπάει το cheesecake; Ένα κλασικό και αγαπημένο γλυκό είναι πάντα η ιδανική επιλογή και για το εορταστικό τραπέζι.
WINE MATCH με τι κρασί να το απολαύσουμε;Το Vinsanto Canava Roussos, με γεύση στην οποία κυριαρχεί το άρωμα καμένης καραμέλας θα δέσει όσο λίγα επιδόρπια κρασιά με αυτό το cheesecake με αλατισμένη καραμέλα. Η αλμύρα της δεν θα πει όχι στις μυρωδιές ξηρών καρπών του κρασιού, τις οποίες αγαπά. Αλλιώς δεν θα αλατίζαμε τους ξηρούς καρπούς. Η δε υψηλή οξύτητα που έχουν κατά κανόνα τα Vinsanto θα αντιπαρατεθεί με επιτυχία με τη λιπαρή κρέμα, ισορροπώντας εξαιρετικά τον ευτυχισμένο ουρανίσκο που θα γευτεί το γλυκό αυτό συνδυασμό. ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!


Υλικά για τη βάση

  • 100 γρ. βούτυρο LURPAK λιωμένο
  • 30 γρ. νερό ΖΑΓΟΡΙ
  • 150 γρ. μπισκότα τριμμένα
  • 75 γρ. ζάχαρη
  • 40 γρ. αλεύρι
  • Υλικά για την κρέμα
  • 600 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα ARLA
  • 4 αβγά βιολογικά ΒΛΑΧΑΚΗ
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά ARLA
  • 230 γρ. salted caramel
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
VINSANTO CANAVA ROUSSOS

Εκτέλεση

Σε μπολ ανακατεύουμε τα μπισκότα με τη ζάχαρη και το αλεύρι. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και το νερό. Ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να δημιουργηθεί μία λεία ζύμη. Απλώνουμε τη ζύμη σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. και ύψους 5 εκ. Πιέζουμε τη ζύμη καλά με την παλάμη μας,  προσέχοντας να μην υπάρχουν κενά, και δημιουργούμε μία ομοιόμορφη βάση.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ CHEESECAKE

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό το φρέσκο τυρί κρέμα. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ και την salted caramel και ανακατεύουμε (όχι πολύ), ώστε να πετύχουμε μία λεία κρέμα. Προσθέτουμε ένα- ένα τα αβγά και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω από τη βάση. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 1 ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με επιπλέον salted caramel. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.