ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

CHEFDOEUVRE
IEK PRAXIS
LA CHEF LEVI
LE MONDE
Εκτύπωση

ΣΥΝΤΑΓΗ | ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΓΕΜΙΣΤΟ

Δημοσιευμένο στη κατηγορία Κυρίως Πιάτα

ΣΥΝΤΑΓΗ | ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΓΕΜΙΣΤΟ

AMBROSIA GALLERY RESTAURANT | Κατσικάκι γεμιστό

Η συνταγή αυτή μας έρχεται από την πανέμορφη Αμοργό και το εστιατόριο AMBROSIA GALLERY RESTAURANT Το εστιατόριο βρίσκεται στο ξενοδοχείο Aegialis Hotel & Spa, στο οποίο οι επισκέπτες ζουν  μια αξέχαστη διαμονή στο πιο όμορφο σημείο της Αμοργού μπροστά στο απέραντο γαλάζιο.

ΥΛΙΚΑ για ενα ολοκληρο κατσικακι περιπου 10κιλα

1 kg κιμά σοκαρισμένο με κρεμμυδάκι
1,5 kg  ρύζι Καρολίνα
1  φλιτζάνι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1  φλιτζάνι σκληρό τυρί κομμένο σε κύβους
4 κουταλιές δεντρολίβανο
1/2 φλιτζάνι μαύρη σταφίδα
1 μήλο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι  ελαιόλαδο, αλάτι πιπέρι

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Κόβουμε τα πίσω πόδια από το κατσικάκι τα οποία θα βάλουμε στο φούρνο με πατάτες, μπόλικο λεμόνι και δεντρολίβανο.

 Ετοιμάζουμε τη γέμιση σωτάροντας τα κρεμμύδια στο λάδι, και ανακατεύουμε όλα τα υλικά με το ρύζι, το οποίο προηγουμένως έχουμε  βράσει για  2  λεπτά και έχουμε σουρώσει!
Γεμίζουμε το κατσικάκι, αφού προηγουμένως το έχουμε μαρινάρει μέσα και έξω με λάδι, λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, και δενδρολίβανο.
Το ράβουμε με χοντρή βελόνα, και το τοποθετούμε σε βαθύ ταψί, ρίχνοντας 3-4 φλιτζάνια νερό και 1 /2 φλιτζάνι λάδι!
Μπορούμε να βάλουμε και μερικές πατάτες αν υπάρχει χώρος! Το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 2-3 ώρες μέχρι να ροδίσει!
Το γυρίζουμε μια φορά, να πάρει χρώμα και από τις 2 πλευρές!

 

ΜΕ ΤΙ ΚΡΑΣΙ ΤΟ ΣΥΝΟΔΕΥΩ; ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΤΑΙΡΙΑΣΜΑ ΜΕ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

Η μίξη δύο κρεάτων, αρνιού και μοσχαριού (κιμάς), λόγω γέμισης με τυρί, σταφίδα και βέβαια ρύζι, καθώς και τα αρώματα δενδρολίβανου διαφοροποιούν εντελώς το τελικό αποτέλεσμα σε αυτό το κατσικάκι φούρνου, κάνοντάς το πολύ σύνθετο και δομημένο γευστικά και εξόχως αρωματικό. Θα ταίριαζε με ένα ανάλογα πολύπλοκο κρασί, το βραβευμένο κόκκινο Οινότρια Γη Cabernet Sauvignon – Αγιωργίτικο 2018. Παρότι πολύ φρέσκο, ευτυχώς προέρχεται από καλά καλλιεργημένα βιολογικά αμπέλια (bιο) και άρτια, απόλυτα σύγχρονη οινοποίηση, που του δίνουν φύλλο πορείας μέχρι και για… κατανάλωση σε… «νηπιακό» στάδιο.
Στον συνδυασμό κρασιού - συνταγής ο δημοσιογράφος οίνου Αργύρης Καλλιανιώτης.



Aegialis Hotel & Spa

Αυτήν την περίοδο.είναι ανοικτό, ακολουθώντας όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας, με πιστοποιητικό Covid Shield  της Tuv Austria..Απολαύστε  Aυθεντικό Ελληνικό Πάσχα  στην Αμοργό με την οικογένειά σας, παρακολουθώντας παραδοσιακές δραστηριότητες, τοπικά έθιμα και εμπειρίες που θα σας μείνουν αξέχαστες.
www.amorgos-aegialis.com