Εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα

Εστιατόρια στην Αθήνα, εστιατόρια στην Θεσαλλονίκη, στα νησιά και στους νομούς όλης της Ελλάδας!!!

εστιατόρια σε όλη την ΕλλάδαΕστιατόρια σε όλη την Ελλάδα. Προτάσεις εξόδου και γευσιγνωσίες στα καλύτερα  Εστιατόρια της Ελλάδας. Ενημερωθείτε για τα νέα fine dining restaurants, τα βραβευμένα εστιατόρια, τα εστιατόρια με θέα, τα Μεζεδοπωλεία, τις ταβέρνες. Στο All-Restaurants θα βρείτε ακόμα συνεντεύξεις από κορυφαίους έλληνες Chefs με Συνταγές τους και βραβευμένα Κρασιά με γευστικούς συνδυασμούς  που θα σας συναρπάσουν.

Ελάτε μαζί μας στον συναρπαστικό κόσμο του κρασιού και της γεύσης!

See, smell, touch, taste!.

Εστιατόρια - Νέα γεύσης και οίνου

ALPINO CUCINA ITALIANA DI PAROS

23-04-2024

ALPINO CUCINA ITALIANA DI PAROS

Νέο εστιατόριο στην Πάρο

Περισσότερα
TANGO BAR ΣΤΟ ΤΡΙΚΥΚΛΟ

23-04-2024

TANGO BAR ΣΤΟ ΤΡΙΚΥΚΛΟ

Γευστική δοκιμή νέων κρασιών με Θέατρο, Μουσική και Φαγητό

Περισσότερα
ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΙΝΟΥ ΤΟΥ ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ

02-04-2024

ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΙΝΟΥ ΤΟΥ ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ

σε  ένα υπέροχο πέτρινο κτίριο του 19ου αιώνα!

Περισσότερα
RICK'S ATHENS Steakhouse

02-04-2024

RICK'S ATHENS Steakhouse

Where classic American steakhouse meets modern flair.

Περισσότερα
ASTAKOS HOOK TO FORK

02-04-2024

ASTAKOS HOOK TO FORK

Γεύσεις που "αναδύονται" μέσα από τη θάλασσα!

Περισσότερα
IFRATI

02-04-2024

IFRATI

Το I Frati είναι ένα όραμα.

Περισσότερα

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΡΑΣΙΑ από Έλληνες Οινοπαραγωγούς

Prev Next
LIASTOS | ΓΛΥΚΟΣ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

LIASTOS | ΓΛΥΚΟΣ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

Αρώματα σταφίδας και αποξηραμένων φρούτων.

PRINCESS STAVRINA | ΕΡΥΘΡΟΣ ΓΛΥΚΟΣ ΟΙΝΟΣ

PRINCESS STAVRINA | ΕΡΥΘΡΟΣ ΓΛΥΚΟΣ ΟΙΝΟΣ

Τεράστια πολυπλοκότητα, εντυπωσιακή οξύτητα και ατελείωτη επίγευση

mystic | ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ ΑΦΡΩΔΗΣ ΟΙΝΟΣ

mystic | ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ ΑΦΡΩΔΗΣ ΟΙΝΟΣ

Εκρηκτικό αποτέλεσμα σε κομψότητα και φρεσκάδα

AURELIA | ΡΟΖΕ ΞΗΡΟΣ ΑΦΡΩΔΗΣ ΟΙΝΟΣ

AURELIA | ΡΟΖΕ ΞΗΡΟΣ ΑΦΡΩΔΗΣ ΟΙΝΟΣ

Zωηρό και φινετσάτο με πλούσιες φυσαλίδες στο στόμα

APRILIS | ΡΟΖΕ ΞΗΡΟΣ ΑΦΡΩΔΗΣ ΟΙΝΟΣ

APRILIS | ΡΟΖΕ ΞΗΡΟΣ ΑΦΡΩΔΗΣ ΟΙΝΟΣ

Εξαιρετική οξύτητα και ζωηρότητα

SAMOS VIN DOUX | ΓΛΥΚΟΣ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

SAMOS VIN DOUX | ΓΛΥΚΟΣ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

Vin de Liqueur, είναι το πιο δημοφιλές κρασί της Σάμου...

CLAUDIA SPARKLING | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

CLAUDIA SPARKLING | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

Μακριά και μπισκοτένια επίγευση.

ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ - ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΟΤΣΙ ΑΡΝΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΜΕΛΙ

ΚΟΤΣΙ ΑΡΝΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΜΕΛΙ

από την Ντίνα Νικολάου

ΣΥΝΤΑΓΗ ΡΙΖΟΤΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΡΙΖΟΤΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

LA CHEF LEVI | ΑΓΑΠΙΟΣ ΠΑΜΠΟΥΚΙΔΗΣ

ΧΟΥΜΟΥΣ ΜΕ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ

ΧΟΥΜΟΥΣ ΜΕ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ

από τον Χρήστο Στικόπουλο ιδιοκτήτης & Chef Suzanna Restaurant

ΣΥΝΤΑΓΗ | Creamy & Spicy Καροτόσουπα βελουτέ με πράσo

ΣΥΝΤΑΓΗ | Creamy & Spicy Καροτόσουπα βελουτέ με πράσo

...γρήγορο, νόστιμο και γιορτινό!

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ : ΖΟΥΜΕΡΟ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ BROWNIE

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ : ΖΟΥΜΕΡΟ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ BROWNIE

Ζουμερό Brownie με ξηρούς καρπούς από τον Στέλιο Παρλιάρο |...

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

CHEFDOEUVRE
IEK PRAXIS
LA CHEF LEVI
LE MONDE

Εστιατόρια Ελλάδα

ΣΥΝΤΑΓΗ ΔΙΠΛΕΣ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΔΙΠΛΕΣ

Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE ΣΥΝΤΑΓΗ ΔΙΠΛΕΣ

 

Η συνταγή προέρχεται από το βιβλίο ζαχαροπλαστικής που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Les Livres du Tourisme του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE με τίτλο "Για ζαχαροπλάστες και συγγραφείς τους" κ.κ. Χάρη Ψιλόπουλο και Κωνσταντίνο Χολέβα, Pastry Chefs και καθηγητές του Εκπαιδευτικού Ομίλου  LE MONDE

ΥΛΙΚΑ

για περίπου 30 τεμάχια των 60 gr

Ζύμη

  • 50 ml νερό
  • 200 g αβγά
  • 35 ml ούζο
  • 3 g ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 δόση βανίλια
  • 650 g αλεύρι δυνατό
  • 7 g μπέικιν πάουντερ
Χτυπάμε στο μίξερ με τον γάντζο σε μέτρια προς γρήγορη ταχύτητα, το νερό, τα αβγά, το ούζο, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη βανίλια, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, μέχρι η ζύμη να αποκτήσει ελαστική υφή. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά σε περιβάλλον με θερμοκρασία 30°C – 35°C.

Σιρόπι

  • 325 ml νερό
  • 500 g ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100 g γλυκόζη
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 8 g φλούδες πορτοκαλιού
  • 150 g μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, τη γλυκόζη, την κανέλα και τις φλούδες πορτοκαλιού. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι.  

ΣΥΝΘΕΣΗ

  • 1 L ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
  • 200 g μέλι θυμαρίσιο
  • 250 g καρύδια τριμμένα

Ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος 2 mm, κόβουμε σε ορθογώνια διαστάσεων 10x5 cm και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα με πετσέτα, την οποία έχουμε περάσει με λίγο κορν φλάουρ. Τυλίγουμε τις δίπλες και τις τηγανίζουμε στους 180°C. Τις τοποθετούμε σε μια σχάρα να στραγγίξουν και τις βουτάμε αμέσως στο χλιαρό σιρόπι. Τις στραγγίζουμε, τις περιχύνουμε με το μέλι και τις πασπαλίζουμε με τα καρύδια.   

LE MONDE
Θεσσαλονίκης 45
Μοσχάτο, 18346
www.lemonde.edu.gr
https://www.instagram.com/le_monde_edu_official_page  
https://www.facebook.com/LE.MONDE.Institute