ΣΥΝΤΑΓΗ ΔΙΠΛΕΣ

Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE ΣΥΝΤΑΓΗ ΔΙΠΛΕΣ
Η συνταγή προέρχεται από το βιβλίο ζαχαροπλαστικής που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Les Livres du Tourisme του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE με τίτλο "Για ζαχαροπλάστες και συγγραφείς τους" κ.κ. Χάρη Ψιλόπουλο και Κωνσταντίνο Χολέβα, Pastry Chefs και καθηγητές του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE
ΥΛΙΚΑ
για περίπου 30 τεμάχια των 60 gr
Ζύμη
- 50 ml νερό
- 200 g αβγά
- 35 ml ούζο
- 3 g ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 δόση βανίλια
- 650 g αλεύρι δυνατό
- 7 g μπέικιν πάουντερ
Σιρόπι
- 325 ml νερό
- 500 g ζάχαρη κρυσταλλική
- 100 g γλυκόζη
- 1 ξύλο κανέλας
- 8 g φλούδες πορτοκαλιού
- 150 g μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, τη γλυκόζη, την κανέλα και τις φλούδες πορτοκαλιού. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι.ΣΥΝΘΕΣΗ
- 1 L ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
- 200 g μέλι θυμαρίσιο
- 250 g καρύδια τριμμένα
Ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος 2 mm, κόβουμε σε ορθογώνια διαστάσεων 10x5 cm και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα με πετσέτα, την οποία έχουμε περάσει με λίγο κορν φλάουρ. Τυλίγουμε τις δίπλες και τις τηγανίζουμε στους 180°C. Τις τοποθετούμε σε μια σχάρα να στραγγίξουν και τις βουτάμε αμέσως στο χλιαρό σιρόπι. Τις στραγγίζουμε, τις περιχύνουμε με το μέλι και τις πασπαλίζουμε με τα καρύδια.
LE MONDE
Θεσσαλονίκης 45
Μοσχάτο, 18346
www.lemonde.edu.gr
https://www.instagram.com/le_monde_edu_official_page
https://www.facebook.com/LE.MONDE.Institute
Αναζητάτε την ιδανική εμπειρία για τα Ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς;
Αν έχεις εστιατόριο, στείλε μας το μενού ή τις εορταστικές προτάσεις



















Εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα. Προτάσεις εξόδου και γευσιγνωσίες στα καλύτερα Εστιατόρια της Ελλάδας. Ενημερωθείτε για τα νέα fine dining restaurants, τα βραβευμένα εστιατόρια, τα εστιατόρια με θέα, τα Μεζεδοπωλεία, τις ταβέρνες. Στο All-Restaurants θα βρείτε ακόμα συνεντεύξεις από κορυφαίους έλληνες Chefs με Συνταγές τους και βραβευμένα Κρασιά με γευστικούς συνδυασμούς που θα σας συναρπάσουν.





















