Εκτύπωση

mystic | ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ ΑΦΡΩΔΗΣ ΟΙΝΟΣ

Δημοσιευμένο στη κατηγορία WHITE WINES

mystic | ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ ΑΦΡΩΔΗΣ ΟΙΝΟΣ

Εκρηκτικό αποτέλεσμα σε κομψότητα και φρεσκάδα

MYSTIC | ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ ΑΦΡΩΔΗΣ ΟΙΝΟΣ

ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ: ΜΕΓΑ ΣΠΗΛΑΙΟ
ΠΟΙΚΙΛΙΑ: “Mystic” Greek Varieties Blend
Αμπελώνας: Ορεινός Αμπελώνας στην Αιγιάλεια
Τρύγος: 2020, 2021 και 2022

Ο αφρώδης οίνος Mystic, του Κτήματος Μέγα Σπήλαιο,  έχει ανοικτό αχυροκίτρινο χρώμα, με ικανοποιητικό αφρισμό στο ποτήρι. 2 ελληνικές ποικιλίες και οι διαδοχικές εσοδείες τους από το 2020, δημιουργούν ένα εκρηκτικό αποτέλεσμα σε κομψότητα και φρεσκάδα.Οι φυσαλλίδες  παράγονται από δεύτερη αλκοολική ζύμωση σε κλειστή ανοξείδωτη δεξαμενή.
Το Mystic, είναι ένα ευχάριστο και φινετσάτο αφρώδες κρασί, με καλά κρυμμένα μυστικά. Τα αρώματα φρούτων ισορροπούν με το βοτανικό χαρακτήρα και τη ζωρηή οξύτητα και του χαρίζουν μια γοητευική επίγευση για κάθε περίσταση.

Ο οίνος βάσης προέρχεται από ανάμειξη 2 Ελληνικών ποικιλιών που καλλιεργούνται σε αμπελώνες της Αιγιάλειας. Στον οίνο βάσης περιέχονται όλες οι εσοδείες από το 2020 και έπειτα, εξασφαλίζοντας σταθερότητα αλλά και πολυπλοκότητα στο τελικό προϊόν. Η δεύτερη ζύμωση γίνεται σε κλειστή δεξαμενή, όπου ο οίνος που προκύπτει παραμένει με τις λεπτές του λάσπες για 6 μήνες με τακτική ανάδευση. Ακολουθεί εμφιάλωση και παραμονή στη φιάλη για τουλάχιστον 6 μήνες.

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο, βρίσκεται στην περιοχή των Καλαβρύτων, με την επιβλητική χαράδρα του Βουραϊκού να χάνεται από κάτω του.
Από το 1550 ξεκινά μία ιστορία, που σύμφωνα με επίσημες αναφορές οι μοναχοί της Μονής του Μεγάλου Σπηλαίου καλλιεργούσαν τον μοναστηριακό αμπελώνα στο υπέροχο ανάγλυφο τοπίο της περιοχής με το ξεχωριστό terroir φτιάχνοντας το κρασί τους.
Σήμερα, η ιστορία συνεχίζεται με νέες σελίδες από το σύγχρονο πλέον κτήμα Μέγα Σπήλαιο μετά την αναμπέλωση το 1999 του εγκαταλελειμμένου μοναστηριακού αμπελώνα, μετά από πρωτοβουλία των αδερφών Αναστασίου, βασικών μετόχων της εταιρείας Cavino.
Το Κτήμα παράγει κρασιά εξαιρετικής ποιότητας από τους αμπελώνες του που βρίσκονται σε μοναδικές φυσικές συνθήκες σε υψόμετρο 800 μέτρων πάνω από τη θάλασσα. Γραμμικοί αμπελώνες όψιμου βλαστικού κύκλου καλλιεργούνται με τις εξής γηγενείς & διεθνείς ποικιλίες όπως: Μαυροδάφνη, Μαύρο Καλαβρυτινό, Λαγόρθι, Ασύρτικο, Μαλαγουζιά, Cabernet Sauvignon, Syrah, Merlot, Cabernet Frank κ.α. Το μοναδικό terroir της περιοχής δίνει οίνους υψηλής ποιότητας που έχουν αποκτήσει αναγνώριση από διεθνούς φήμης οινοκριτικούς, ενώ οι βραβεύσεις διαδέχονται η μία την άλλη.

MYSTIC | ΓΕΥΣΤΙΚΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΚΡΑΣΙ & ΦΑΓΗΤΟ

Συνοδεύει ψητά θαλασσινά, σολωμό καπνιστό, αλμυρά κίτρινα τυριά ή σερβίρεται ως “aperitif”.  
Σερβίρεται στους 6ο–8οC

Διαβάστε περισσότερα στην ιστοσελίδα του κτήματος!