Εκτύπωση

ASTAKOS HOOK TO FORK

ASTAKOS HOOK TO FORK

Γεύσεις που "αναδύονται" μέσα από τη θάλασσα!

Το νέο εστιατόριο ΑΣΤΑΚΟΣ, μπροστά στη θάλασσα και στο κέντρο της ψαραγοράς της Γλυφάδας είναι μια επίσκεψη που αξίζει να κάνεις.
Η φρεσκάδα των πρώτων υλικών είναι αξιοσημείωτη. Η ψαριά της ημέρας από τους πάγκους των έμπειρων ψαράδων, στα μαγειρικά σκεύη του Chef Άγγελου Μπακόπουλου σερβίρεται στο πιάτο σου για να προσφέρει γνήσιες και ανόθευτες αισθήσεις όπως μας λέει ο ίδιος.

Η interior designer Γεωργία Τυλιγάδα,  είχε σαφής οδηγία για την αισθητική του χώρου. Να δημιουργηθεί ένας χώρος εστίασης όπου, αφενός, η γραμμή που χωρίζει το παλιό με το καινούργιο να είναι όσο το δυνατό περισσότερο δυσδιάκριτη και, αφετέρου, να ενσωματώνεται με το περιβάλλον της παρακείμενης “γειτονιάς” των ψαράδων.

Στο Astakos δώθηκε  μια νότα παλιάς εξοχής. Με μια κουζίνα τόσο ανοιχτή, όσο ήταν κάποτε οι πόρτες των σπιτιών στα παραλιακά χωριά.

Δεν πρόκειται για ακόμη ένα opening στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, ούτε για ένα νέο εστιατόριο για ψάρι στα νότια προάστια αλλά για την ουσία της ελληνικής απόλαυσης γύρω από ένα τραπέζι. Χωρίς τίποτα προσποιητό, χωρίς τίποτα τεχνητό, είναι το χωρίς φίλτρα ξαναζωντάνεμα του «καλωσήρθες – καλώς σε βρήκα», του «τι να σε φιλέψουμε», του «έλα στην παρέα μας για ένα τσιπουράκι», του «εβίβα», του «πάρε να δοκιμάσεις τι ψάρια πιάσαμε σήμερα,  εκεί που σκάει το κύμα.


Astakos, Hook to Fork
Διαδόχου Παύλου 46, 2η Μαρίνα Γλυφάδας
Τηλ. κρατήσεων: 210 8947342
Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή: 13:00 – 24:00
Σάββατο – Κυριακή: 11:00 – 24:00
Δευτέρα: Κλειστά