Εκτύπωση

COCKTAILS ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ

δέκα από τα οποία θα είναι διαθέσιμα στο κοινό προς δοκιμή στην εκδήλωση «Ελληνικό Απόσταγμα»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ 2023
ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Negroni με τσίπουρο, Bloody Mary με ούζο και Pina Colada με μαστίχα είναι μερικά από τα γνωστά κοκτέιλ που έχουν «εκτρέψει» Έλληνες bartenders με στόχο την ανάδειξη παραδοσιακών προϊόντων ελληνικής απόσταξης. Η τάση τώρα είναι στη δημιουργία νέων κοκτέιλ με βάση τα ελληνικά αποστάγματα, δέκα από τα οποία θα είναι διαθέσιμα στο κοινό προς δοκιμή στην εκδήλωση «Ελληνικό Απόσταγμα», που πραγματοποιείται αυτή τη Κυριακή στην Αίθουσα Φουαγιέ Τεχνών του Ωδείου Αθηνών.

Η Άννα-Μαρία Σαμουλαδά παρουσιάζει τα Golden Fresh Paloma και Aged Negroni με αφετηρία το premium τσίπουρο Golden Harvest, το Παλαιωμένο Τσίπουρο και το Botanic Liqueur, όλα της αποσταγματοποιίας Καρδάση. O Γιάννης Μιχαλόπουλος εμπνέεται από το O/PURIST, ένα επίσης υψηλής ποιότητας τσίπουρο, για τη δημιουργία δύο κοκτέιλ, του O/PURIST Blue και του Ο/PURIST Pink. Ο Βασίλης Βασιλείου παρουσιάζει τα Heaven’s Garden, Humble Crafter και Proud Summer με βάση τα αποστάγματα σταφυλής Μαλαγουζιά, Μούχταρο και Hefebrand του Lost Lake Distillery. Τέλος, ο Γιώργος Καραβάνας εμπνέεται από το ούζο Κατσάρος Legendary, το Τσίπουρο τριπλής απόσταξης Angel Tears, το Limoncello και το Mastiha Katsaros για να δημιουργήσει τα κοκτέιλ Traditional Sin, Angel’s Share, Happy Lemon και Mystic 7.

Η γευστική δοκιμή αποσταγμάτων και κοκτέιλ περιλαμβάνονται στη τιμή εισόδου μαζί με τον κατάλογο της έκθεσης και το ειδικό ποτήρι γευσιγνωσίας.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ

Κυριακή 29 Ιανουαρίου, 13:00 – 20:00
Aίθουσα Φουαγιέ Τεχνών, Ωδείο Αθηνών
Βασιλέως Γεωργίου B’ 17-19, Αθήνα
Είσοδος 12€ - Φοιτητικό 10€

Πληροφορίες www.apostagmata.gr

Χορηγός Γευστικής Απόλαυσης: Εστιατόρια Ψαράδες & Il Trovatore
Επίσημο νερό έκθεσης: Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΘΕΟΝΗ
Χορηγοί Επικοινωνίας: all-restaurants.gr, flaginlife.gr, gastronomytours.com, grapemag.gr, lifo.gr, winetrails.gr.

Η εκδήλωση «Ελληνικό Απόσταγμα» τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΑΟΠ (Σύνδεσμος Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων & Αλκοολούχων Ποτών) και διοργανώνεται από την εταιρεία Vinetum.