Εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα

Εστιατόρια στην Αθήνα, εστιατόρια στην Θεσαλλονίκη, στα νησιά και στους νομούς όλης της Ελλάδας!!!

εστιατόρια σε όλη την ΕλλάδαΕστιατόρια σε όλη την Ελλάδα. Προτάσεις εξόδου και γευσιγνωσίες στα καλύτερα  Εστιατόρια της Ελλάδας. Ενημερωθείτε για τα νέα fine dining restaurants, τα βραβευμένα εστιατόρια, τα εστιατόρια με θέα, τα Μεζεδοπωλεία, τις ταβέρνες. Στο All-Restaurants θα βρείτε ακόμα συνεντεύξεις από κορυφαίους έλληνες Chefs με Συνταγές τους και βραβευμένα Κρασιά με γευστικούς συνδυασμούς  που θα σας συναρπάσουν.

Ελάτε μαζί μας στον συναρπαστικό κόσμο του κρασιού και της γεύσης!

See, smell, touch, taste!.

Εστιατόρια - Νέα γεύσης και οίνου

ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΚΟΝΕΣ Sea Side

12-06-2025

ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΚΟΝΕΣ Sea Side

Εκεί που η τέχνη συναντά τη γεύση, στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Περισσότερα
ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΣΑΜΙΩΤΙΚΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ

31-05-2025

ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΣΑΜΙΩΤΙΚΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ

Μια δροσιστική ωδή στο μοσχάτο.

Περισσότερα
WSET DIPLOMA

15-05-2025

WSET DIPLOMA

Επτά νέοι κάτοχοι WSET Diploma. Το WSPC τους τίμησε στο Λονδίνο!

Περισσότερα
SHAKESPEARE MUSIC HELLAS

07-05-2025

SHAKESPEARE MUSIC HELLAS

+30.000 τραγούδια, στο εστιατόριο, στο ξενοδοχείο, στη καφετέρια

Περισσότερα
DRINK PINK 2025

28-04-2025

DRINK PINK 2025

Είσαι λάτρης του Ροζέ Κρασιού; Έλα την Κυριακή 15.06.2025 στο Φάρο

Περισσότερα

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΡΑΣΙΑ από Έλληνες Οινοπαραγωγούς

Prev Next
SAMOS ANTHEMIS | ΓΛΥΚΟ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

SAMOS ANTHEMIS | ΓΛΥΚΟ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

Ποιός είναι ο καλύτερος επιδόρπιος οίνος του 2025;

PRINCESS STAVRINA | ΕΡΥΘΡΟΣ ΓΛΥΚΟΣ ΟΙΝΟΣ

PRINCESS STAVRINA | ΕΡΥΘΡΟΣ ΓΛΥΚΟΣ ΟΙΝΟΣ

Τεράστια πολυπλοκότητα, εντυπωσιακή οξύτητα και ατελείωτη επίγευση

GEOMETRIA 2021 |  ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

GEOMETRIA 2021 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

ερυθρό, με φρεσκάδα και στυλ!

EMPHASIS, ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

EMPHASIS, ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

Ρωμαλαίο και πικάντικο

Gewurztraminer | ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΑΝΤΟΥ

Gewurztraminer | ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΑΝΤΟΥ

...από το Οινοποιείο Πάντου

ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ - ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ : ΥΓΡΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ : ΥΓΡΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Συνταγή για υπέροχα σοκολατένια μπισκότα από τον Στέλιο Παρλιάρο |...

ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΚΑΡΑΒΙΔΕΣ

ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΚΑΡΑΒΙΔΕΣ

Ριγκατόνι με ελαιόλαδο, μπούκοβο και καραβίδες από τον Λευτέρη Λαζάρου...

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ : Cheesecake με salted caramel

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ : Cheesecake με salted caramel

Αγαπημένο εορταστικό γλυκό με τον Στέλιο Παρλιάρο | Εκπομπή Γλυκιές...

ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ ΚΑΙ ΦΑΒΑ

ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ ΚΑΙ ΦΑΒΑ

Χταπόδι στο φούρνο με μαυροδάφνη και φάβα από τον Λευτέρη...

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

CHEFDOEUVRE
IEK PRAXIS
LA CHEF LEVI
LE MONDE

Εστιατόρια Ελλάδα

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΧΟΡΤΑ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΑΜΙΩΤΙΚΟ ΚΡΑΣΙ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΧΟΡΤΑ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΑΜΙΩΤΙΚΟ ΚΡΑΣΙ

από τον exeutive chef Ευάγγελο Μπιλιμπά

Μήνυμα

Το «εθνικό μας φαγητό» για τη μεγάλη ιστορική επέτειο της επανάστασης του 1821, την 25η Μαρτίου, είναι ο μπακαλιάρος που κατά παράδοση δεσπόζει στο γιορτινό τραπέζι της ημέρας. Κάποτε, ήταν το μόνο ψάρι που έφτανε σε ολόκληρη την Ελλάδα, καθώς πουλιόταν στα «εδώδιμα και αποικιακά». Επίσημα πάντως στο τραπέζι των Ευρωπαίων μπήκε τον 15ο αιώνα, όπου έγινε δημοφιλές πιάτο τόσο λόγω της νοστιμιάς του, όσο της οικονομικής τιμής του. Στην Ελλάδα λένε ότι τον έφεραν οι Άγγλοι, οι οποίοι τον αντάλλασσαν με σταφίδες! Με σταφίδες λοιπόν, θα τον συνδυάσουμε σε αυτήν την άκρως απολαυστική και υγιεινή συνταγή (καθώς δεν τηγανίζεται) αλλά συνοδεύεται από χόρτα και το μυρωδάτο, λευκό, ξηρό μοσχάτο κρασί «Ψηλές Κορφές» του Συνεταιρισμού της Σάμου, που δίνει έναν άλλο «τόνο» στην πλούσια γεύση του.

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΧΟΡΤΑ, ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΑΜΙΩΤΙΚΟ ΚΡΑΣΙ

 (από τον exeutive chef Ευάγγελο Μπιλιμπά)

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ


  • Αρχική διαδικασία: Ξαλμύρισμα 24 ώρες πριν
    Ξεκινάμε το ξαρμύρισμα του μπακαλιάρου τουλάχιστον 1 ημέρα νωρίτερα. Πλένουμε το φιλέτο μπακαλιάρου κάτω από τρεχούμενο νερό για να φύγει το αλάτι εξωτερικά και το κόβουμε σε  μερίδες. Γεμίζουμε μια ευρύχωρη λεκάνη με κρύο νερό, βάζουμε μέσα τον μπακαλιάρο και τον ξαρμυρίζουμε, αλλάζοντας τακτικά το νερό του ανά 4 ώρες.

  • Καθαρίζουμε και πλένουμε τα χόρτα, τα κόβουμε και τα πατάμε ελαφρά με τα χέρια μας, ώστε να μειωθεί ο όγκος τους. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο, το καρότο και τα κρεμμυδάκια.
  • Σε μια γάστρα, βάζουμε μια στρώση χόρτα, προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από τον άνηθο, τα τοματίνια και τα κρεμμυδάκια, συνεχίζουμε τοποθετώντας τον μπακαλιάρο και τέλος προσθέτουμε τον υπόλοιπο άνηθο, τα κρεμμυδάκια και τις σταφίδες.
  • Διαλύουμε τον τοματοπολτό με το ξηρό, λευκό μοσχάτο σαμιώτικο κρασί.
    Περιχύνουμε λοιπόν το φαγητό με τον τοματοπολτό και το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Τοποθετούμε τη γάστρα στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 30’.
  • Σερβίρουμε, εάν θέλουμε με χυμό από 1 φρέσκο λεμόνι που ταιριάζει πολύ

ΥΛΙΚΑ


  • 1 κιλό φιλέτο παστό μπακαλιάρο, ξαλμυρισμένο
  • 500 γραμ. φύλλα από φρέσκο σπανάκι, καθαρισμένο και πλυμένο
  • 500 γραμ. φρέσκα σέσκουλα
  • 500 γραμ. σταμναγκάθι
  • 1 καρότο
  • 8 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 100 γραμ. μαύρη σταφίδα
  • 2 κουταλιές της σούπας τοματοπολτό
  • 10 τοματίνια
  • 300 ml λευκό, ξηρό, μοσχάτο κρασί Σάμου
  • 100 ml. ελαιόλαδο πιπέρι αλάτι

WINE MATCH

με τι κρασί θα το συνοδεύσεις! samos psileskorfesΣυνδυάζουμε το γεύμα μας με τις «Ψηλές Κορφές» του Συνεταιρισμού της Σάμου. Είναι ένα ευωδιαστό και τραγανό κρασί που προέρχεται από μοσχάτο σταφύλι των καλύτερων ορεινών αμπελώνων ξερολιθιάς του ακριτικού νησιού. Στη μύτη ανακαλύπτουμε αρώματα λουλουδιών αλλά και φρούτων, όπως το αχλάδι, το ροδάκινο, το πεπόνι. Έχει υψηλή οξύτητα και πολύ καλή επίγευση, χαρακτηριστικά που ανοίγουν μια πολύ μεγάλη παλέτα συνδυασμών γεύσεων. Εκεί όμως που συνδυαζόμενο αναδεικνύει όλα τα πλούσια και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του το κρασί αυτό, είναι το ψάρι! Δροσερό  και εκφραστικό  το λευκό αυτό ξηρό μοσχάτο κρασί, μπορεί να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς!