Εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα

Εστιατόρια στην Αθήνα, εστιατόρια στην Θεσαλλονίκη, στα νησιά και στους νομούς όλης της Ελλάδας!!!

εστιατόρια σε όλη την ΕλλάδαΕστιατόρια σε όλη την Ελλάδα. Προτάσεις εξόδου και γευσιγνωσίες στα καλύτερα  Εστιατόρια της Ελλάδας. Ενημερωθείτε για τα νέα fine dining restaurants, τα βραβευμένα εστιατόρια, τα εστιατόρια με θέα, τα Μεζεδοπωλεία, τις ταβέρνες. Στο All-Restaurants θα βρείτε ακόμα συνεντεύξεις από κορυφαίους έλληνες Chefs με Συνταγές τους και βραβευμένα Κρασιά με γευστικούς συνδυασμούς  που θα σας συναρπάσουν.

Ελάτε μαζί μας στον συναρπαστικό κόσμο του κρασιού και της γεύσης!

See, smell, touch, taste!.

Εστιατόρια - Νέα γεύσης και οίνου

ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΙΝΟΥ ΤΟΥ ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ

02-04-2024

ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΙΝΟΥ ΤΟΥ ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ

σε  ένα υπέροχο πέτρινο κτίριο του 19ου αιώνα!

Περισσότερα
RICK'S ATHENS Steakhouse

02-04-2024

RICK'S ATHENS Steakhouse

Where classic American steakhouse meets modern flair.

Περισσότερα
ASTAKOS HOOK TO FORK

02-04-2024

ASTAKOS HOOK TO FORK

Γεύσεις που "αναδύονται" μέσα από τη θάλασσα!

Περισσότερα
IFRATI

02-04-2024

IFRATI

Το I Frati είναι ένα όραμα.

Περισσότερα
LIVE ΣΤΟ RIDE BAR

01-04-2024

LIVE ΣΤΟ RIDE BAR

Παρασκευή 5 Απριλίου, μετά τις 22:00

Περισσότερα
ΜΗΝΑΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ

07-03-2024

ΜΗΝΑΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΣΤΟ FOUR SEASONS ASTIR PALACE HOTEL ATHENS

Περισσότερα

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΡΑΣΙΑ από Έλληνες Οινοπαραγωγούς

Prev Next
LIASTOS | ΓΛΥΚΟΣ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

LIASTOS | ΓΛΥΚΟΣ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

Αρώματα σταφίδας και αποξηραμένων φρούτων.

PRINCESS STAVRINA | ΕΡΥΘΡΟΣ ΓΛΥΚΟΣ ΟΙΝΟΣ

PRINCESS STAVRINA | ΕΡΥΘΡΟΣ ΓΛΥΚΟΣ ΟΙΝΟΣ

Τεράστια πολυπλοκότητα, εντυπωσιακή οξύτητα και ατελείωτη επίγευση

mystic | ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ ΑΦΡΩΔΗΣ ΟΙΝΟΣ

mystic | ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ ΑΦΡΩΔΗΣ ΟΙΝΟΣ

Εκρηκτικό αποτέλεσμα σε κομψότητα και φρεσκάδα

AURELIA | ΡΟΖΕ ΞΗΡΟΣ ΑΦΡΩΔΗΣ ΟΙΝΟΣ

AURELIA | ΡΟΖΕ ΞΗΡΟΣ ΑΦΡΩΔΗΣ ΟΙΝΟΣ

Zωηρό και φινετσάτο με πλούσιες φυσαλίδες στο στόμα

APRILIS | ΡΟΖΕ ΞΗΡΟΣ ΑΦΡΩΔΗΣ ΟΙΝΟΣ

APRILIS | ΡΟΖΕ ΞΗΡΟΣ ΑΦΡΩΔΗΣ ΟΙΝΟΣ

Εξαιρετική οξύτητα και ζωηρότητα

SAMOS VIN DOUX | ΓΛΥΚΟΣ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

SAMOS VIN DOUX | ΓΛΥΚΟΣ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

Vin de Liqueur, είναι το πιο δημοφιλές κρασί της Σάμου...

CLAUDIA SPARKLING | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

CLAUDIA SPARKLING | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

Μακριά και μπισκοτένια επίγευση.

ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ - ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΟΤΣΙ ΑΡΝΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΜΕΛΙ

ΚΟΤΣΙ ΑΡΝΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΜΕΛΙ

από την Ντίνα Νικολάου

ΣΥΝΤΑΓΗ ΡΙΖΟΤΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΡΙΖΟΤΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

LA CHEF LEVI | ΑΓΑΠΙΟΣ ΠΑΜΠΟΥΚΙΔΗΣ

ΧΟΥΜΟΥΣ ΜΕ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ

ΧΟΥΜΟΥΣ ΜΕ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ

από τον Χρήστο Στικόπουλο ιδιοκτήτης & Chef Suzanna Restaurant

ΣΥΝΤΑΓΗ | Creamy & Spicy Καροτόσουπα βελουτέ με πράσo

ΣΥΝΤΑΓΗ | Creamy & Spicy Καροτόσουπα βελουτέ με πράσo

...γρήγορο, νόστιμο και γιορτινό!

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ : ΖΟΥΜΕΡΟ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ BROWNIE

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ : ΖΟΥΜΕΡΟ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ BROWNIE

Ζουμερό Brownie με ξηρούς καρπούς από τον Στέλιο Παρλιάρο |...

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

CHEFDOEUVRE
IEK PRAXIS
LA CHEF LEVI
LE MONDE

Εστιατόρια Ελλάδα

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΝΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΝΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΙΕΚ PRAXIS  | Ένα αρνί φούρνου που  δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το αρνί στη σούβλα.

 

O καθηγητής  της σχολής μαγερικής IEK PRAXIS Βασίλης Σπόρος, μας δίνει Tips  για το πιο νόστιμο αρνάκι φούρνου και συμβουλές για τον τρόπο και το ιδανικό ψήσιμο. Για το ιδανικό ψήσιμο αρνιού στο φούρνο προτείνω την ακόλουθη διαδικασία:
Αρχικά πέρασμα 12 ώρες από άλμη. Έτσι και θα απορροφήσει αλάτι και μια μικρή ποσότητα υγρασίας, αλλά και θα αφυδατωθεί συνολικά λιγότερο μετά το ψήσιμο.

ΥΛΙΚΑ για την αλμη

Για το προζύμι

  • 250ml νερό
  • 135g αλάτι ψιλό
  • 200g ζάχαρη κρυσταλλική
  • συν 4 λίτρα νερό παγωμένο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

  • Φέρνουμε σε βράση τα 250ml νερό, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλάτι και τη ζάχαρη ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν. Προσθέτουμε το μίγμα στα 4 λίτρα νερό ανακατεύοντας και η άλμη είναι έτοιμη.
  • Βυθίζουμε τα κομμάτια από το αρνί στην άλμη για τουλάχιστον 12 ώρες. Για το ψήσιμο στο φούρνο, δεν μου αρέσει να προσθέτω πολλά μπαχαρικά ή μυρωδικά γιατί είμαι μεγάλος οπαδός της γεύσης που βγάζει το κρέας οπότε ακολουθώ πάντα την ίδια μέθοδο.
  • Ετοιμάζω ένα μίγμα αλάτι ημίχονδρο και πιπέρι μαύρο χονδροτριμμένο σε αναλογία 50-50.
  • Αλείφω μία λεπτή στρώση όλα τα κομμάτια του αρνιού με μουστάρδα Dijon και μοιράζω ομοιόμορφα το αλατοπίπερο.Η μουστάρδα και χτίζει μια γευστική κρούστα και επιτρέπει στο καρύκευμα να κολλήσει καλά στην επιφάνεια. Προσοχή, όσο πιο χοντρό είναι το κομμάτι του κρέατος τόσο πιο πολύ αλατοπίπερο βάζω.Τα πλευρά προφανώς θα πάρουν πολύ λιγότερο αλατοπίπερο από το μπούτι.

ΨΗΣΙΜΟ

  • Το ψήσιμο ξεκινάει στο φούρνο τοποθετώντας τα πιο χοντρά κομμάτια κρέατος πάνω στα πιο λεπτά ή να τα καλύπτουν σε μεγάλο βαθμό, έτσι δεν θα στεγνώσουν. Ψήνουμε στους 130ο C ξεσκέπαστο.
  • Μόλις η θερμοκρασία στο πιο χοντρό σημείο του κρέατος φτάσει 65 ο C, σκεπάζουμε το κρέας ερμητικά με βρεγμένο χαρτί ψησίματος και σφραγίζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
  • Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 160 ο C. Ελέγχουμε τη θερμοκρασία πάλι στο πιο χοντρό κομμάτι και μόλις ξεπεράσει τους 92 ο C, ξεσκεπάζουμε, απλώνουμε τα κομμάτια του κρέατος να είναι εκτεθειμένη η μεγαλύτερη επιφάνεια τους Δυναμώνουμε το φούρνο στους 220 ο C και τελειώνουμε με μία τραγανή κρούστα για περίπου 8 με 10 λεπτά.
  • Συνολικά υπολογίσουμε για κάθε ένα κιλό κρέατος 1 ώρα και 15 λεπτά ψήσιμο. Άρα για 5 κιλά κρέας θα χρειαστούμε περίπου 6+ ώρες.

 

ΜΕ ΤΙ ΚΡΑΣΙ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ;

Αγνό, παρθένο… αρνί, σε μια συνταγή που εστιάζει στο ξεχωριστό κρέας αυτού του νόστιμου ζώου, που κάθε Πάσχα θυσιάζεται στο βωμό του εθίμου και της απόλαυσης. Με το ερυθρό κρασί Άγιος Χρόνος καθαγιάζουμε συμβολικά τη θυσία και εντείνουμε την απόλαυση. Διότι η στιβαρή ποικιλία σιρά, οινοποιημένη εξαιρετικά από το Κτήμα Αβαντίς, «μάστερ» σε αυτήν, θα τιθασεύσει και λίπος και πρωτεΐνες του κρέατος. Διανθισμένο δε με λιγότερο από 10% βιονιέ, αυτήν την ευγενή ανοιχτόχρωμη ποικιλία, το κρασί θα αρωματίσει δεόντως το κρέας, ραίνοντάς το στην κυριολεξία με το λουλουδάτο χαρακτήρα του.
Στον συνδυασμό κρασιού - συνταγής ο δημοσιογράφος οίνου Αργύρης Καλλιανιώτης..

agiosxronos

ΙΕΚ PRAXIS

Ο Βασίλης Σπόρος είναι Chef Patron του Po'Boys ΒΒQ και Chef του Mama Roux και καθηγητής στη Σχολή Μαγειρικής του ΙΕΚ PRAXIS. Για περισσότερες πληροφορίες για το ΙΕΚ PRAXIS επισκεφτείτε το www.iekpraxis.gr ή τηλεφωνικά στα ΑΘΗΝΑ: 210-8230090 ΧΑΛΚΙΔΑ: 22210-74005