Εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα

Εστιατόρια στην Αθήνα, εστιατόρια στην Θεσαλλονίκη, στα νησιά και στους νομούς όλης της Ελλάδας!!!

εστιατόρια σε όλη την ΕλλάδαΕστιατόρια σε όλη την Ελλάδα. Προτάσεις εξόδου και γευσιγνωσίες στα καλύτερα  Εστιατόρια της Ελλάδας. Ενημερωθείτε για τα νέα fine dining restaurants, τα βραβευμένα εστιατόρια, τα εστιατόρια με θέα, τα Μεζεδοπωλεία, τις ταβέρνες. Στο All-Restaurants θα βρείτε ακόμα συνεντεύξεις από κορυφαίους έλληνες Chefs με Συνταγές τους και βραβευμένα Κρασιά με γευστικούς συνδυασμούς  που θα σας συναρπάσουν.

Ελάτε μαζί μας στον συναρπαστικό κόσμο του κρασιού και της γεύσης!

See, smell, touch, taste!.

Εστιατόρια - Νέα γεύσης και οίνου

ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΚΟΝΕΣ Sea Side

12-06-2025

ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΚΟΝΕΣ Sea Side

Εκεί που η τέχνη συναντά τη γεύση, στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Περισσότερα
ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΣΑΜΙΩΤΙΚΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ

31-05-2025

ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΣΑΜΙΩΤΙΚΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ

Μια δροσιστική ωδή στο μοσχάτο.

Περισσότερα
WSET DIPLOMA

15-05-2025

WSET DIPLOMA

Επτά νέοι κάτοχοι WSET Diploma. Το WSPC τους τίμησε στο Λονδίνο!

Περισσότερα
SHAKESPEARE MUSIC HELLAS

07-05-2025

SHAKESPEARE MUSIC HELLAS

+30.000 τραγούδια, στο εστιατόριο, στο ξενοδοχείο, στη καφετέρια

Περισσότερα
DRINK PINK 2025

28-04-2025

DRINK PINK 2025

Είσαι λάτρης του Ροζέ Κρασιού; Έλα την Κυριακή 15.06.2025 στο Φάρο

Περισσότερα

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΡΑΣΙΑ από Έλληνες Οινοπαραγωγούς

Prev Next
SAMOS ANTHEMIS | ΓΛΥΚΟ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

SAMOS ANTHEMIS | ΓΛΥΚΟ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

Ποιός είναι ο καλύτερος επιδόρπιος οίνος του 2025;

PRINCESS STAVRINA | ΕΡΥΘΡΟΣ ΓΛΥΚΟΣ ΟΙΝΟΣ

PRINCESS STAVRINA | ΕΡΥΘΡΟΣ ΓΛΥΚΟΣ ΟΙΝΟΣ

Τεράστια πολυπλοκότητα, εντυπωσιακή οξύτητα και ατελείωτη επίγευση

GEOMETRIA 2021 |  ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

GEOMETRIA 2021 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

ερυθρό, με φρεσκάδα και στυλ!

EMPHASIS, ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

EMPHASIS, ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

Ρωμαλαίο και πικάντικο

Gewurztraminer | ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΑΝΤΟΥ

Gewurztraminer | ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΑΝΤΟΥ

...από το Οινοποιείο Πάντου

ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ - ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ : ΥΓΡΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ : ΥΓΡΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Συνταγή για υπέροχα σοκολατένια μπισκότα από τον Στέλιο Παρλιάρο |...

ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΚΑΡΑΒΙΔΕΣ

ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΚΑΡΑΒΙΔΕΣ

Ριγκατόνι με ελαιόλαδο, μπούκοβο και καραβίδες από τον Λευτέρη Λαζάρου...

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ : Cheesecake με salted caramel

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ : Cheesecake με salted caramel

Αγαπημένο εορταστικό γλυκό με τον Στέλιο Παρλιάρο | Εκπομπή Γλυκιές...

ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ ΚΑΙ ΦΑΒΑ

ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ ΚΑΙ ΦΑΒΑ

Χταπόδι στο φούρνο με μαυροδάφνη και φάβα από τον Λευτέρη...

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

CHEFDOEUVRE
IEK PRAXIS
LA CHEF LEVI
LE MONDE

Εστιατόρια Ελλάδα

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΝΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΝΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΙΕΚ PRAXIS  | Ένα αρνί φούρνου που  δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το αρνί στη σούβλα.

 

O καθηγητής  της σχολής μαγερικής IEK PRAXIS Βασίλης Σπόρος, μας δίνει Tips  για το πιο νόστιμο αρνάκι φούρνου και συμβουλές για τον τρόπο και το ιδανικό ψήσιμο. Για το ιδανικό ψήσιμο αρνιού στο φούρνο προτείνω την ακόλουθη διαδικασία:
Αρχικά πέρασμα 12 ώρες από άλμη. Έτσι και θα απορροφήσει αλάτι και μια μικρή ποσότητα υγρασίας, αλλά και θα αφυδατωθεί συνολικά λιγότερο μετά το ψήσιμο.

ΥΛΙΚΑ για την αλμη

Για το προζύμι

  • 250ml νερό
  • 135g αλάτι ψιλό
  • 200g ζάχαρη κρυσταλλική
  • συν 4 λίτρα νερό παγωμένο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

  • Φέρνουμε σε βράση τα 250ml νερό, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλάτι και τη ζάχαρη ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν. Προσθέτουμε το μίγμα στα 4 λίτρα νερό ανακατεύοντας και η άλμη είναι έτοιμη.
  • Βυθίζουμε τα κομμάτια από το αρνί στην άλμη για τουλάχιστον 12 ώρες. Για το ψήσιμο στο φούρνο, δεν μου αρέσει να προσθέτω πολλά μπαχαρικά ή μυρωδικά γιατί είμαι μεγάλος οπαδός της γεύσης που βγάζει το κρέας οπότε ακολουθώ πάντα την ίδια μέθοδο.
  • Ετοιμάζω ένα μίγμα αλάτι ημίχονδρο και πιπέρι μαύρο χονδροτριμμένο σε αναλογία 50-50.
  • Αλείφω μία λεπτή στρώση όλα τα κομμάτια του αρνιού με μουστάρδα Dijon και μοιράζω ομοιόμορφα το αλατοπίπερο.Η μουστάρδα και χτίζει μια γευστική κρούστα και επιτρέπει στο καρύκευμα να κολλήσει καλά στην επιφάνεια. Προσοχή, όσο πιο χοντρό είναι το κομμάτι του κρέατος τόσο πιο πολύ αλατοπίπερο βάζω.Τα πλευρά προφανώς θα πάρουν πολύ λιγότερο αλατοπίπερο από το μπούτι.

ΨΗΣΙΜΟ

  • Το ψήσιμο ξεκινάει στο φούρνο τοποθετώντας τα πιο χοντρά κομμάτια κρέατος πάνω στα πιο λεπτά ή να τα καλύπτουν σε μεγάλο βαθμό, έτσι δεν θα στεγνώσουν. Ψήνουμε στους 130ο C ξεσκέπαστο.
  • Μόλις η θερμοκρασία στο πιο χοντρό σημείο του κρέατος φτάσει 65 ο C, σκεπάζουμε το κρέας ερμητικά με βρεγμένο χαρτί ψησίματος και σφραγίζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
  • Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 160 ο C. Ελέγχουμε τη θερμοκρασία πάλι στο πιο χοντρό κομμάτι και μόλις ξεπεράσει τους 92 ο C, ξεσκεπάζουμε, απλώνουμε τα κομμάτια του κρέατος να είναι εκτεθειμένη η μεγαλύτερη επιφάνεια τους Δυναμώνουμε το φούρνο στους 220 ο C και τελειώνουμε με μία τραγανή κρούστα για περίπου 8 με 10 λεπτά.
  • Συνολικά υπολογίσουμε για κάθε ένα κιλό κρέατος 1 ώρα και 15 λεπτά ψήσιμο. Άρα για 5 κιλά κρέας θα χρειαστούμε περίπου 6+ ώρες.

 

ΜΕ ΤΙ ΚΡΑΣΙ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ;

Αγνό, παρθένο… αρνί, σε μια συνταγή που εστιάζει στο ξεχωριστό κρέας αυτού του νόστιμου ζώου, που κάθε Πάσχα θυσιάζεται στο βωμό του εθίμου και της απόλαυσης. Με το ερυθρό κρασί Άγιος Χρόνος καθαγιάζουμε συμβολικά τη θυσία και εντείνουμε την απόλαυση. Διότι η στιβαρή ποικιλία σιρά, οινοποιημένη εξαιρετικά από το Κτήμα Αβαντίς, «μάστερ» σε αυτήν, θα τιθασεύσει και λίπος και πρωτεΐνες του κρέατος. Διανθισμένο δε με λιγότερο από 10% βιονιέ, αυτήν την ευγενή ανοιχτόχρωμη ποικιλία, το κρασί θα αρωματίσει δεόντως το κρέας, ραίνοντάς το στην κυριολεξία με το λουλουδάτο χαρακτήρα του.
Στον συνδυασμό κρασιού - συνταγής ο δημοσιογράφος οίνου Αργύρης Καλλιανιώτης..

agiosxronos

ΙΕΚ PRAXIS

Ο Βασίλης Σπόρος είναι Chef Patron του Po'Boys ΒΒQ και Chef του Mama Roux και καθηγητής στη Σχολή Μαγειρικής του ΙΕΚ PRAXIS. Για περισσότερες πληροφορίες για το ΙΕΚ PRAXIS επισκεφτείτε το www.iekpraxis.gr ή τηλεφωνικά στα ΑΘΗΝΑ: 210-8230090 ΧΑΛΚΙΔΑ: 22210-74005