Εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα

Εστιατόρια στην Αθήνα, εστιατόρια στην Θεσαλλονίκη, στα νησιά και στους νομούς όλης της Ελλάδας!!!

εστιατόρια σε όλη την ΕλλάδαΕστιατόρια σε όλη την Ελλάδα. Προτάσεις εξόδου και γευσιγνωσίες στα καλύτερα  Εστιατόρια της Ελλάδας. Ενημερωθείτε για τα νέα fine dining restaurants, τα βραβευμένα εστιατόρια, τα εστιατόρια με θέα, τα Μεζεδοπωλεία, τις ταβέρνες. Στο All-Restaurants θα βρείτε ακόμα συνεντεύξεις από κορυφαίους έλληνες Chefs με Συνταγές τους και βραβευμένα Κρασιά με γευστικούς συνδυασμούς  που θα σας συναρπάσουν.

Ελάτε μαζί μας στον συναρπαστικό κόσμο του κρασιού και της γεύσης!

See, smell, touch, taste!.

Εστιατόρια - Νέα γεύσης και οίνου

ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΚΟΝΕΣ Sea Side

12-06-2025

ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΚΟΝΕΣ Sea Side

Εκεί που η τέχνη συναντά τη γεύση, στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Περισσότερα
ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΣΑΜΙΩΤΙΚΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ

31-05-2025

ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΣΑΜΙΩΤΙΚΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ

Μια δροσιστική ωδή στο μοσχάτο.

Περισσότερα
WSET DIPLOMA

15-05-2025

WSET DIPLOMA

Επτά νέοι κάτοχοι WSET Diploma. Το WSPC τους τίμησε στο Λονδίνο!

Περισσότερα
SHAKESPEARE MUSIC HELLAS

07-05-2025

SHAKESPEARE MUSIC HELLAS

+30.000 τραγούδια, στο εστιατόριο, στο ξενοδοχείο, στη καφετέρια

Περισσότερα
DRINK PINK 2025

28-04-2025

DRINK PINK 2025

Είσαι λάτρης του Ροζέ Κρασιού; Έλα την Κυριακή 15.06.2025 στο Φάρο

Περισσότερα

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΡΑΣΙΑ από Έλληνες Οινοπαραγωγούς

Prev Next
SAMOS ANTHEMIS | ΓΛΥΚΟ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

SAMOS ANTHEMIS | ΓΛΥΚΟ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

Ποιός είναι ο καλύτερος επιδόρπιος οίνος του 2025;

PRINCESS STAVRINA | ΕΡΥΘΡΟΣ ΓΛΥΚΟΣ ΟΙΝΟΣ

PRINCESS STAVRINA | ΕΡΥΘΡΟΣ ΓΛΥΚΟΣ ΟΙΝΟΣ

Τεράστια πολυπλοκότητα, εντυπωσιακή οξύτητα και ατελείωτη επίγευση

GEOMETRIA 2021 |  ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

GEOMETRIA 2021 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

ερυθρό, με φρεσκάδα και στυλ!

EMPHASIS, ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

EMPHASIS, ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

Ρωμαλαίο και πικάντικο

Gewurztraminer | ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΑΝΤΟΥ

Gewurztraminer | ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΑΝΤΟΥ

...από το Οινοποιείο Πάντου

ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ - ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ : ΥΓΡΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ : ΥΓΡΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Συνταγή για υπέροχα σοκολατένια μπισκότα από τον Στέλιο Παρλιάρο |...

ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΚΑΡΑΒΙΔΕΣ

ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΚΑΡΑΒΙΔΕΣ

Ριγκατόνι με ελαιόλαδο, μπούκοβο και καραβίδες από τον Λευτέρη Λαζάρου...

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ : Cheesecake με salted caramel

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ : Cheesecake με salted caramel

Αγαπημένο εορταστικό γλυκό με τον Στέλιο Παρλιάρο | Εκπομπή Γλυκιές...

ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ ΚΑΙ ΦΑΒΑ

ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ ΚΑΙ ΦΑΒΑ

Χταπόδι στο φούρνο με μαυροδάφνη και φάβα από τον Λευτέρη...

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

CHEFDOEUVRE
IEK PRAXIS
LA CHEF LEVI
LE MONDE

Εστιατόρια Ελλάδα

ΣΥΝΤΑΓΗ | ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΑ

ΣΥΝΤΑΓΗ | ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΑ

CHEF D' OEUVRE | Ζουμερό αρνάκι τυλιγμένο σε πεντανόστιμο αμπελόφυλλο.

Πασχαλινή συνταγή του καθηγητού της σχολής μαγειρικής CHEF D' OEUVRE και  executive chef κ. Λάμπρου Ζήση.

ΥΛΙΚΑ

1250 gr μπούτι αρνιού
Αλατοπίπερο
Αμπελόφυλλα

A)
150 gr καρότο σε μπαστουνάκια
100 gr πιπεριά πράσινη σε μπαστουνάκια
100 gr πιπεριά κόκκινη σε μπαστουνάκια
100 gr πιπεριά κίτρινη σε μπαστουνάκια
150 gr γραβιέρα σε μπαστουνάκια
5 φέτες μπέικον
2 σκελ σκόρδο ψιλοκομμένο
Δυόσμο ψιλοκομμένο
80 ml Κρασί λευκό
200 ml ζωμό λαχανικών

B)
150 gr καρότα καρέ
150 gr αρακά
150 gr αγκινάρες τέταρτα
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
100 gr μαραθόριζα

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  • Ξεκοκαλίζουμε το μπούτι με προσοχή. Το χαράσσουμε με το μαχαίρι σταυρωτά και το πεπλαταίνουμε. Ζεματάμε τα αμπελόφυλλα και τα κρυώνουμε.
  • Σε λαδωμένο αντικολλητικό χαρτί βάζουμε τα αμπελόφυλλα, από πάνω το κρέας και καλύπτουμε πάλι με αμπελόφυλλα.
  • Κόβουμε τα υλικά Α σε μπαστουνάκια, τα τοποθετούμε ομοιόμορφα από πάνω, καρυκεύουμε, τα τυλίγουμε σε μεγάλο ρολό και δένουμε με σπάγκο. Προσθέτουμε κρασί και υγρά στο 1/3 και ψήνουμε στους 180-200 ° C για 90’ περίπου.
  • Αφήνουμε να κρυώσει.
  • Κόβουμε σε μενταγιόν, γαρνίρουμε με τα υλικά Β παρασκευασμένα γλασέ.
  • Συρρικνώνουμε τα υγρά του ψησίματος και συνοδεύουμε με αυτή τη σάλτσα.

 

ΜΕ ΤΙ ΚΡΑΣΙ ΤΟ ΣΥΝΟΔΕΥΩ; ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΤΑΙΡΙΑΣΜΑ ΜΕ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

Καλά, για τα αμπελόφυλλα θα μιλήσουμε πιο κάτω. Καρότα, πιπεριές και γραβιέρα που οδηγούν; Σε λευκό κρασί, που λόγω της λιπαρότητας του αρνιού μια ΠΟΠ Σαντορίνη είναι εξαιρετική και ασφαλέστατη ιδέα. Επειδή είθισται στις εορτές, εκτός από το να τρώμε, να πίνουμε κάτι καλό, εξαιρετικό για αυτήν τη συνταγή θα είναι το βραβευμένο λευκό κρασί Καβαλιέρος (Σιγάλας). Όνομα και πράμα, θα συνοδεύσει το πιάτο με αφοπλιστική οξύτητα, αρκετή τόσο για τη σπιρτάδα των αμπελόφυλλων, όσο για το λίπος του κρέατος, ενώ το ογκώδες στόμα του θα φερθεί ευγενικά στις όχι και τόσο απαιτητικές πρωτεΐνες του.
Στον συνδυασμό κρασιού - συνταγής ο δημοσιογράφος οίνου Αργύρης Καλλιανιώτης..

CHEF D' OEUVRE

Η σχολή CHEF D' OEUVRE είναι η πρώτη ιδιωτική σχολή γαστρονομίας που λειτούργησε στην Ελλάδα και με το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης που παρέχει στους σπουδαστές της,
συμβάλλει αποφασιστικά στην διαμόρφωση του γαστρονομικού τοπίου της χώρας μας.