Εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα

Εστιατόρια στην Αθήνα, εστιατόρια στην Θεσαλλονίκη, στα νησιά και στους νομούς όλης της Ελλάδας!!!

εστιατόρια σε όλη την ΕλλάδαΕστιατόρια σε όλη την Ελλάδα. Προτάσεις εξόδου και γευσιγνωσίες στα καλύτερα  Εστιατόρια της Ελλάδας. Ενημερωθείτε για τα νέα fine dining restaurants, τα βραβευμένα εστιατόρια, τα εστιατόρια με θέα, τα Μεζεδοπωλεία, τις ταβέρνες. Στο All-Restaurants θα βρείτε ακόμα συνεντεύξεις από κορυφαίους έλληνες Chefs με Συνταγές τους και βραβευμένα Κρασιά με γευστικούς συνδυασμούς  που θα σας συναρπάσουν.

Ελάτε μαζί μας στον συναρπαστικό κόσμο του κρασιού και της γεύσης!

See, smell, touch, taste!.

Εστιατόρια - Νέα γεύσης και οίνου

ALPINO CUCINA ITALIANA DI PAROS

23-04-2024

ALPINO CUCINA ITALIANA DI PAROS

Νέο εστιατόριο στην Πάρο

Περισσότερα
TANGO BAR ΣΤΟ ΤΡΙΚΥΚΛΟ

23-04-2024

TANGO BAR ΣΤΟ ΤΡΙΚΥΚΛΟ

Γευστική δοκιμή νέων κρασιών με Θέατρο, Μουσική και Φαγητό

Περισσότερα
ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΙΝΟΥ ΤΟΥ ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ

02-04-2024

ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΙΝΟΥ ΤΟΥ ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ

σε  ένα υπέροχο πέτρινο κτίριο του 19ου αιώνα!

Περισσότερα
RICK'S ATHENS Steakhouse

02-04-2024

RICK'S ATHENS Steakhouse

Where classic American steakhouse meets modern flair.

Περισσότερα
ASTAKOS HOOK TO FORK

02-04-2024

ASTAKOS HOOK TO FORK

Γεύσεις που "αναδύονται" μέσα από τη θάλασσα!

Περισσότερα
IFRATI

02-04-2024

IFRATI

Το I Frati είναι ένα όραμα.

Περισσότερα

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΡΑΣΙΑ από Έλληνες Οινοπαραγωγούς

Prev Next
LIASTOS | ΓΛΥΚΟΣ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

LIASTOS | ΓΛΥΚΟΣ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

Αρώματα σταφίδας και αποξηραμένων φρούτων.

PRINCESS STAVRINA | ΕΡΥΘΡΟΣ ΓΛΥΚΟΣ ΟΙΝΟΣ

PRINCESS STAVRINA | ΕΡΥΘΡΟΣ ΓΛΥΚΟΣ ΟΙΝΟΣ

Τεράστια πολυπλοκότητα, εντυπωσιακή οξύτητα και ατελείωτη επίγευση

mystic | ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ ΑΦΡΩΔΗΣ ΟΙΝΟΣ

mystic | ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ ΑΦΡΩΔΗΣ ΟΙΝΟΣ

Εκρηκτικό αποτέλεσμα σε κομψότητα και φρεσκάδα

AURELIA | ΡΟΖΕ ΞΗΡΟΣ ΑΦΡΩΔΗΣ ΟΙΝΟΣ

AURELIA | ΡΟΖΕ ΞΗΡΟΣ ΑΦΡΩΔΗΣ ΟΙΝΟΣ

Zωηρό και φινετσάτο με πλούσιες φυσαλίδες στο στόμα

APRILIS | ΡΟΖΕ ΞΗΡΟΣ ΑΦΡΩΔΗΣ ΟΙΝΟΣ

APRILIS | ΡΟΖΕ ΞΗΡΟΣ ΑΦΡΩΔΗΣ ΟΙΝΟΣ

Εξαιρετική οξύτητα και ζωηρότητα

SAMOS VIN DOUX | ΓΛΥΚΟΣ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

SAMOS VIN DOUX | ΓΛΥΚΟΣ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

Vin de Liqueur, είναι το πιο δημοφιλές κρασί της Σάμου...

CLAUDIA SPARKLING | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

CLAUDIA SPARKLING | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

Μακριά και μπισκοτένια επίγευση.

ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ - ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΟΤΣΙ ΑΡΝΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΜΕΛΙ

ΚΟΤΣΙ ΑΡΝΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΜΕΛΙ

από την Ντίνα Νικολάου

ΣΥΝΤΑΓΗ ΡΙΖΟΤΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΡΙΖΟΤΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

LA CHEF LEVI | ΑΓΑΠΙΟΣ ΠΑΜΠΟΥΚΙΔΗΣ

ΧΟΥΜΟΥΣ ΜΕ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ

ΧΟΥΜΟΥΣ ΜΕ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ

από τον Χρήστο Στικόπουλο ιδιοκτήτης & Chef Suzanna Restaurant

ΣΥΝΤΑΓΗ | Creamy & Spicy Καροτόσουπα βελουτέ με πράσo

ΣΥΝΤΑΓΗ | Creamy & Spicy Καροτόσουπα βελουτέ με πράσo

...γρήγορο, νόστιμο και γιορτινό!

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ : ΖΟΥΜΕΡΟ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ BROWNIE

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ : ΖΟΥΜΕΡΟ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ BROWNIE

Ζουμερό Brownie με ξηρούς καρπούς από τον Στέλιο Παρλιάρο |...

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

CHEFDOEUVRE
IEK PRAXIS
LA CHEF LEVI
LE MONDE

Εστιατόρια Ελλάδα

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΠΡΕΖΕ, ΚΥΔΩΝΙΑ, ΚΑΣΤΑΝΑ, ΠΑΤΑΤΑ

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΠΡΕΖΕ με ΚΥΔΩΝΙΑ, ΚΑΣΤΑΝΑ και  ΠΑΤΑΤΑ Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΠΡΕΖΕ με ΚΥΔΩΝΙΑ, ΚΑΣΤΑΝΑ και  ΠΑΤΑΤΑ

 

O καθηγητής  της σχολής μαγερικής LE MONDE Γεώργιος Γογόπουλος μας παρουσιάσει ένα ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΠΡΕΖΕ με ΚΥΔΩΝΙΑ, ΚΑΣΤΑΝΑ και  ΠΑΤΑΤΑ . Η συνταγή προέρχεται από το ολοκαίνουργιο βιβλίο μαγειρικής του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE με τίτλο Η μαγειρική στην εποχή της, που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Les Livres du Tourisme, με συγγραφείς τους κ.κ. Γεώργιο Γογόπουλο και Χρήστο Παναγόπουλο, Chefs μαγειρικής και καθηγητές του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ

Χοιρινό μπρεζέ

  • 800 g χοιρινή σπάλα χωρίς κόκαλο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, σε μέτριο καρέ
  • 1 καρότο, σε μέτριο καρέ
  • 1 κλωνάρι σέλερι, σε μέτριο καρέ
  • 20 g πάστα τομάτας
  • 750 ml κόκκινο ξηρό κρασί
  • 4 κλωνάρια θυμάρι
  • 500 ml ζου κοτόπουλου
Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια πλευράς 5-6 cm και το καρυκεύουμε. Σε χαμηλή κατσαρόλα με μέτρια προς δυνατή φωτιά, θερμαίνουμε το ελαιόλαδο και δίνουμε ομοιόμορφο χρώμα στο κρέας. Συνεχίζουμε με τα λαχανικά, την πάστα τομάτας και το κόκκινο κρασί. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά, σκεπάζουμε με λαδόκολλα και μαγειρεύουμε σε φούρνο στους 160ºC για 2 ώρες περίπου ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Κυδώνια καραμελωμένα

  • 200 g κυδώνια
  • 1 λεμόνι
  • 40 g κρυσταλλική ζάχαρη
  • βούτυρο
  • ζωμός κότας (βλ. σελ.)
  • αλάτι

Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τα κυδώνια στο μέγεθος και το σχήμα που θέλουμε. Τα περνάμε με λεμόνι για να μην μαυρίσουν. Ετοιμάζουμε μια καραμέλα με τη ζάχαρη και το βούτυρο. Τοποθετούμε τα κυδώνια στο σκεύος, προσθέτουμε τον ζωμό κότας και αλάτι, και σιγομαγειρεύουμε για 30 λεπτά.

Πουρές κάστανου
  • 15 g βούτυρο
  • 180 g κάστανα, ξεφλουδισμένα
  • 20 ml μπράντι
  • 120 ml ζωμός κότας
  • 30 g μασκαρπόνε
  • 10 g κρυσταλλική ζάχαρη
  • αλάτι

Σε ένα τηγάνι θερμαίνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε τα κάστανα και σιγομαγειρεύουμε, ανακατεύοντας για περίπου 10-15 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν. Σβήνουμε με το μπράντι, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τον ζωμό κότας. Αφήνουμε να πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, μέχρι να μαλακώσουν. Χτυπάμε σε μπλέντερ για να αποκτήσει λεία υφή, χαμηλώνουμε ταχύτητα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, μέχρι να ενσωματωθούν.

Κάστανα τραγανά-ωμά
8 κάστανα
20 g βούτυρο
αλάτι

Ξεφλουδίζουμε τα κάστανα, κόβουμε τα μισά με μαντολίνο σε λεπτές φλοίδες και τα υπόλοιπα τα σπάμε σε χοντρά κομμάτια. Ζεσταίνουμε σε τηγάνι το βούτυρο και ψήνουμε τα κομμάτια για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Τα στεγνώνουμε και τα αλατίζουμε.

Τσιπς πατάτας

2 πατάτες μικρές
1 L νερό
40 g αλάτι
λάδι για τηγάνισμα

Κόβουμε σε λεπτές φέτες τις πατάτες και τις τοποθετούμε σε ένα βαθύ σκεύος. Βράζουμε το νερό με το αλάτι και σκεπάζουμε τις πατάτες. Αφήνουμε να κρυώσουν, τις στεγνώνουμε και τις τηγανίζουμε σε λάδι στους 160ºC-170ºC.

Τελείωμα
κραμπλ με φιστίκι Αιγίνης
φύλλα σέλερι

Σουρώνουμε τον ζωμό από το μαγείρεμα του κρέατος και τον κάνουμε γκλασέ. Ζεσταίνουμε μέσα σε αυτόν το κρέας και το κρατάμε ζουμερό. Τοποθετούμε το κρέας στο πιάτο μαζί με τις γαρνιτούρες και τελειώνουμε με τα υπόλοιπα υλικά.


Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE

T:+302104830500, F:+302104839305
https://www.facebook.com/LE.MONDE.Institute/
http://www.lemonde.edu.gr/