Εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα

Εστιατόρια στην Αθήνα, εστιατόρια στην Θεσαλλονίκη, στα νησιά και στους νομούς όλης της Ελλάδας!!!

εστιατόρια σε όλη την ΕλλάδαΕστιατόρια σε όλη την Ελλάδα. Προτάσεις εξόδου και γευσιγνωσίες στα καλύτερα  Εστιατόρια της Ελλάδας. Ενημερωθείτε για τα νέα fine dining restaurants, τα βραβευμένα εστιατόρια, τα εστιατόρια με θέα, τα Μεζεδοπωλεία, τις ταβέρνες. Στο All-Restaurants θα βρείτε ακόμα συνεντεύξεις από κορυφαίους έλληνες Chefs με Συνταγές τους και βραβευμένα Κρασιά με γευστικούς συνδυασμούς  που θα σας συναρπάσουν.

Ελάτε μαζί μας στον συναρπαστικό κόσμο του κρασιού και της γεύσης!

See, smell, touch, taste!.

Εστιατόρια - Νέα γεύσης και οίνου

ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΚΟΝΕΣ Sea Side

12-06-2025

ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΚΟΝΕΣ Sea Side

Εκεί που η τέχνη συναντά τη γεύση, στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Περισσότερα
ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΣΑΜΙΩΤΙΚΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ

31-05-2025

ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΣΑΜΙΩΤΙΚΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ

Μια δροσιστική ωδή στο μοσχάτο.

Περισσότερα
WSET DIPLOMA

15-05-2025

WSET DIPLOMA

Επτά νέοι κάτοχοι WSET Diploma. Το WSPC τους τίμησε στο Λονδίνο!

Περισσότερα
SHAKESPEARE MUSIC HELLAS

07-05-2025

SHAKESPEARE MUSIC HELLAS

+30.000 τραγούδια, στο εστιατόριο, στο ξενοδοχείο, στη καφετέρια

Περισσότερα
DRINK PINK 2025

28-04-2025

DRINK PINK 2025

Είσαι λάτρης του Ροζέ Κρασιού; Έλα την Κυριακή 15.06.2025 στο Φάρο

Περισσότερα

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΡΑΣΙΑ από Έλληνες Οινοπαραγωγούς

Prev Next
SAMOS ANTHEMIS | ΓΛΥΚΟ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

SAMOS ANTHEMIS | ΓΛΥΚΟ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

Ποιός είναι ο καλύτερος επιδόρπιος οίνος του 2025;

PRINCESS STAVRINA | ΕΡΥΘΡΟΣ ΓΛΥΚΟΣ ΟΙΝΟΣ

PRINCESS STAVRINA | ΕΡΥΘΡΟΣ ΓΛΥΚΟΣ ΟΙΝΟΣ

Τεράστια πολυπλοκότητα, εντυπωσιακή οξύτητα και ατελείωτη επίγευση

GEOMETRIA 2021 |  ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

GEOMETRIA 2021 | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

ερυθρό, με φρεσκάδα και στυλ!

EMPHASIS, ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

EMPHASIS, ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

Ρωμαλαίο και πικάντικο

Gewurztraminer | ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΑΝΤΟΥ

Gewurztraminer | ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΑΝΤΟΥ

...από το Οινοποιείο Πάντου

ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ - ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ : ΥΓΡΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ : ΥΓΡΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Συνταγή για υπέροχα σοκολατένια μπισκότα από τον Στέλιο Παρλιάρο |...

ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΚΑΡΑΒΙΔΕΣ

ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΚΑΡΑΒΙΔΕΣ

Ριγκατόνι με ελαιόλαδο, μπούκοβο και καραβίδες από τον Λευτέρη Λαζάρου...

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ : Cheesecake με salted caramel

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ : Cheesecake με salted caramel

Αγαπημένο εορταστικό γλυκό με τον Στέλιο Παρλιάρο | Εκπομπή Γλυκιές...

ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ ΚΑΙ ΦΑΒΑ

ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ ΚΑΙ ΦΑΒΑ

Χταπόδι στο φούρνο με μαυροδάφνη και φάβα από τον Λευτέρη...

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

CHEFDOEUVRE
IEK PRAXIS
LA CHEF LEVI
LE MONDE

Εστιατόρια Ελλάδα

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΠΡΕΖΕ, ΚΥΔΩΝΙΑ, ΚΑΣΤΑΝΑ, ΠΑΤΑΤΑ

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΠΡΕΖΕ με ΚΥΔΩΝΙΑ, ΚΑΣΤΑΝΑ και  ΠΑΤΑΤΑ Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΠΡΕΖΕ με ΚΥΔΩΝΙΑ, ΚΑΣΤΑΝΑ και  ΠΑΤΑΤΑ

 

O καθηγητής  της σχολής μαγερικής LE MONDE Γεώργιος Γογόπουλος μας παρουσιάσει ένα ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΠΡΕΖΕ με ΚΥΔΩΝΙΑ, ΚΑΣΤΑΝΑ και  ΠΑΤΑΤΑ . Η συνταγή προέρχεται από το ολοκαίνουργιο βιβλίο μαγειρικής του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE με τίτλο Η μαγειρική στην εποχή της, που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Les Livres du Tourisme, με συγγραφείς τους κ.κ. Γεώργιο Γογόπουλο και Χρήστο Παναγόπουλο, Chefs μαγειρικής και καθηγητές του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ

Χοιρινό μπρεζέ

  • 800 g χοιρινή σπάλα χωρίς κόκαλο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, σε μέτριο καρέ
  • 1 καρότο, σε μέτριο καρέ
  • 1 κλωνάρι σέλερι, σε μέτριο καρέ
  • 20 g πάστα τομάτας
  • 750 ml κόκκινο ξηρό κρασί
  • 4 κλωνάρια θυμάρι
  • 500 ml ζου κοτόπουλου
Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια πλευράς 5-6 cm και το καρυκεύουμε. Σε χαμηλή κατσαρόλα με μέτρια προς δυνατή φωτιά, θερμαίνουμε το ελαιόλαδο και δίνουμε ομοιόμορφο χρώμα στο κρέας. Συνεχίζουμε με τα λαχανικά, την πάστα τομάτας και το κόκκινο κρασί. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά, σκεπάζουμε με λαδόκολλα και μαγειρεύουμε σε φούρνο στους 160ºC για 2 ώρες περίπου ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Κυδώνια καραμελωμένα

  • 200 g κυδώνια
  • 1 λεμόνι
  • 40 g κρυσταλλική ζάχαρη
  • βούτυρο
  • ζωμός κότας (βλ. σελ.)
  • αλάτι

Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τα κυδώνια στο μέγεθος και το σχήμα που θέλουμε. Τα περνάμε με λεμόνι για να μην μαυρίσουν. Ετοιμάζουμε μια καραμέλα με τη ζάχαρη και το βούτυρο. Τοποθετούμε τα κυδώνια στο σκεύος, προσθέτουμε τον ζωμό κότας και αλάτι, και σιγομαγειρεύουμε για 30 λεπτά.

Πουρές κάστανου
  • 15 g βούτυρο
  • 180 g κάστανα, ξεφλουδισμένα
  • 20 ml μπράντι
  • 120 ml ζωμός κότας
  • 30 g μασκαρπόνε
  • 10 g κρυσταλλική ζάχαρη
  • αλάτι

Σε ένα τηγάνι θερμαίνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε τα κάστανα και σιγομαγειρεύουμε, ανακατεύοντας για περίπου 10-15 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν. Σβήνουμε με το μπράντι, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τον ζωμό κότας. Αφήνουμε να πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, μέχρι να μαλακώσουν. Χτυπάμε σε μπλέντερ για να αποκτήσει λεία υφή, χαμηλώνουμε ταχύτητα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, μέχρι να ενσωματωθούν.

Κάστανα τραγανά-ωμά
8 κάστανα
20 g βούτυρο
αλάτι

Ξεφλουδίζουμε τα κάστανα, κόβουμε τα μισά με μαντολίνο σε λεπτές φλοίδες και τα υπόλοιπα τα σπάμε σε χοντρά κομμάτια. Ζεσταίνουμε σε τηγάνι το βούτυρο και ψήνουμε τα κομμάτια για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Τα στεγνώνουμε και τα αλατίζουμε.

Τσιπς πατάτας

2 πατάτες μικρές
1 L νερό
40 g αλάτι
λάδι για τηγάνισμα

Κόβουμε σε λεπτές φέτες τις πατάτες και τις τοποθετούμε σε ένα βαθύ σκεύος. Βράζουμε το νερό με το αλάτι και σκεπάζουμε τις πατάτες. Αφήνουμε να κρυώσουν, τις στεγνώνουμε και τις τηγανίζουμε σε λάδι στους 160ºC-170ºC.

Τελείωμα
κραμπλ με φιστίκι Αιγίνης
φύλλα σέλερι

Σουρώνουμε τον ζωμό από το μαγείρεμα του κρέατος και τον κάνουμε γκλασέ. Ζεσταίνουμε μέσα σε αυτόν το κρέας και το κρατάμε ζουμερό. Τοποθετούμε το κρέας στο πιάτο μαζί με τις γαρνιτούρες και τελειώνουμε με τα υπόλοιπα υλικά.


Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE

T:+302104830500, F:+302104839305
https://www.facebook.com/LE.MONDE.Institute/
http://www.lemonde.edu.gr/