Εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα

Εστιατόρια στην Αθήνα, εστιατόρια στην Θεσαλλονίκη, στα νησιά και στους νομούς όλης της Ελλάδας!!!

εστιατόρια σε όλη την ΕλλάδαΕστιατόρια σε όλη την Ελλάδα. Προτάσεις εξόδου και γευσιγνωσίες στα καλύτερα  Εστιατόρια της Ελλάδας. Ενημερωθείτε για τα νέα fine dining restaurants, τα βραβευμένα εστιατόρια, τα εστιατόρια με θέα, τα Μεζεδοπωλεία, τις ταβέρνες. Στο All-Restaurants θα βρείτε ακόμα συνεντεύξεις από κορυφαίους έλληνες Chefs με Συνταγές τους και βραβευμένα Κρασιά με γευστικούς συνδυασμούς  που θα σας συναρπάσουν.

Ελάτε μαζί μας στον συναρπαστικό κόσμο του κρασιού και της γεύσης!

See, smell, touch, taste!.

Εστιατόρια - Νέα γεύσης και οίνου

ΜΗΝΑΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ

07-03-2024

ΜΗΝΑΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΣΤΟ FOUR SEASONS ASTIR PALACE HOTEL ATHENS

Περισσότερα
FOOD EXPO GREECE

15-02-2024

FOOD EXPO GREECE

9,10,11 Μαρτίου 2024

Περισσότερα
ΟΙΝΟΡΑΜΑ 2024

15-02-2024

ΟΙΝΟΡΑΜΑ 2024

2, 3 & 4 Μαρτίου, Ζάππειο Μέγαρο

Περισσότερα
PELOPONNESE WINE FESTIVAL ATHENS

26-01-2024

PELOPONNESE WINE FESTIVAL ATHENS

Έστρεψε τα βλέμματα πάνω του το Peloponnese Wine Festival Athens 2024

Περισσότερα

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΡΑΣΙΑ από Έλληνες Οινοπαραγωγούς

Prev Next
LIASTOS | ΓΛΥΚΟΣ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

LIASTOS | ΓΛΥΚΟΣ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

Αρώματα σταφίδας και αποξηραμένων φρούτων.

PRINCESS STAVRINA | ΕΡΥΘΡΟΣ ΓΛΥΚΟΣ ΟΙΝΟΣ

PRINCESS STAVRINA | ΕΡΥΘΡΟΣ ΓΛΥΚΟΣ ΟΙΝΟΣ

Τεράστια πολυπλοκότητα, εντυπωσιακή οξύτητα και ατελείωτη επίγευση

mystic | ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ ΑΦΡΩΔΗΣ ΟΙΝΟΣ

mystic | ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ ΑΦΡΩΔΗΣ ΟΙΝΟΣ

Εκρηκτικό αποτέλεσμα σε κομψότητα και φρεσκάδα

AURELIA | ΡΟΖΕ ΞΗΡΟΣ ΑΦΡΩΔΗΣ ΟΙΝΟΣ

AURELIA | ΡΟΖΕ ΞΗΡΟΣ ΑΦΡΩΔΗΣ ΟΙΝΟΣ

Zωηρό και φινετσάτο με πλούσιες φυσαλίδες στο στόμα

APRILIS | ΡΟΖΕ ΞΗΡΟΣ ΑΦΡΩΔΗΣ ΟΙΝΟΣ

APRILIS | ΡΟΖΕ ΞΗΡΟΣ ΑΦΡΩΔΗΣ ΟΙΝΟΣ

Εξαιρετική οξύτητα και ζωηρότητα

SAMOS VIN DOUX | ΓΛΥΚΟΣ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

SAMOS VIN DOUX | ΓΛΥΚΟΣ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

Vin de Liqueur, είναι το πιο δημοφιλές κρασί της Σάμου...

CLAUDIA SPARKLING | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

CLAUDIA SPARKLING | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

Μακριά και μπισκοτένια επίγευση.

ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ - ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΟΤΣΙ ΑΡΝΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΜΕΛΙ

ΚΟΤΣΙ ΑΡΝΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΜΕΛΙ

από την Ντίνα Νικολάου

ΣΥΝΤΑΓΗ ΡΙΖΟΤΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΡΙΖΟΤΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

LA CHEF LEVI | ΑΓΑΠΙΟΣ ΠΑΜΠΟΥΚΙΔΗΣ

ΧΟΥΜΟΥΣ ΜΕ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ

ΧΟΥΜΟΥΣ ΜΕ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ

από τον Χρήστο Στικόπουλο ιδιοκτήτης & Chef Suzanna Restaurant

ΣΥΝΤΑΓΗ | Creamy & Spicy Καροτόσουπα βελουτέ με πράσo

ΣΥΝΤΑΓΗ | Creamy & Spicy Καροτόσουπα βελουτέ με πράσo

...γρήγορο, νόστιμο και γιορτινό!

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ : ΖΟΥΜΕΡΟ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ BROWNIE

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ : ΖΟΥΜΕΡΟ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ BROWNIE

Ζουμερό Brownie με ξηρούς καρπούς από τον Στέλιο Παρλιάρο |...

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

CHEFDOEUVRE
IEK PRAXIS
LA CHEF LEVI
LE MONDE

Εστιατόρια Ελλάδα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ | ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

με επικάλυψη σοκολάτας από την Γεωργία Μπαμπαράκου

ΣΥΝΤΑΓΕΣ - ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

40-45 Μελωμένα μελομακάρονα που θα λατρέψει όλη η οικογένεια και κυρίως τα παιδιά!!!
Ιδανικός συνδυασμός που θα εξισσοροπησει τη γλύκα των μελομακάρονων είναι μια γνήσια Κρητική Τσικουδιά. Στη δική  μας συνταγή χρησιμοποιήσαμε μάλιστα αντί για κονιάκ, τσικουδιά όπως γίνονται τα μελομακάρονα στην Κρήτη.  Δοκιμάσαμε τα μελομακάρονα με ένα σφηνάκι Τσικουδιά  Byraki και θέλαμε κι άλλο...
Σας προτείνουμε αυτόν τον συνδυαμό να τον δοκιμάσετ και εσείς. ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!


Υλικά

Ζύμη

  • 1 κιλό αλεύρι μαλακό
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. σόδα, μαγειρική
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο 240ml
  • 1 φλιτζ. καλαμποκέλαιο 240ml
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζ. τσικουδιά ή κονιάκ περίπου 100 ml.    
  • 1/2 φλιτζ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • Ξύσμα από 1 μεγάλο πορτοκάλι
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1/2 κουτ. γλυκού γαρύφαλο
  • 1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο

Για το σιρόπι:

  • 700 ml νερό
  • 800 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 200 γρ. μέλι θυμαρίσιο
  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • 2 Φέτες από 1 λεμόνι
  • 1/2 φλούδα από πορτοκάλι

Για την επικάλυψη σοκολάτας:

  • 375 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 375 ml κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ πλήρης
     
byraki tsikoudia Παραγγελίες: +302810314505
Online Shop

Διαδικασία

Εκτέλεση για το σιρόπι:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, τα ξυλάκια κανέλας, τις φέτες λεμονιού και τη φλούδα ποροτοκαλιού.
Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφήνουμε για 5 λεπτά. Μόλις βράσει και διαλυθεί η ζάχαρη αποσύρουμε την κατσαρόλα, ρίχνουμε το μέλι, ανακατεύουμε για να διαλυθεί με ένα κουτάλι και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Εκτέλεση για τη ζύμη:
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το καλαμποκέλαιο, το πορτοκάλι, την τσικουδιά και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.     
Σε μια μεγάλη λεκάνη τοποθετούμε το αλεύρι, την μπέικιν, τη σόδα, την κανέλα, το γαρύφαλο και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε για να πάνε παντού τα μπαχαρικά.
Ρίχνουμε σιγά σιγά στο αλεύρι, το μίγμα με τα υγρά και ανακατεύουμε ίσα ίσα για να ομογενοποιηθεί.
Πλάθουμε σε ότι σχήμα μας αρέσει. Καλό θα ήταν το κάθε σχήμα να έχει το ίδιο βάρος για να ψηθούν όλα ομοιόμορφα.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί φούρνου και τοποθετούμε τα μελομακάρονα.
Κάνουμε πιρουνιές στην πάνω πλευρά της κάθε ζύμης 2-3χιλ. Προσοχή όχι μέχρι κάτω βαθιά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.

Μόλις ετοιμαστούν, ρίχνουμε τα καυτά μελομακάρονα μέσα στο κρύο σιρόπι και τα αφήνουμε μέσα για 5 δευτερόλεπτα από τη μια πλευρά και 5 από την άλλη. Στη δική μου κατσαρόλα χωρούσαν 5 μελομακάρονα την κάθε φορά. Αφήστε να υπάρχει περιθώριο στην κατσαρόλα σας για να μπορείτε να τα γυρίσετε.

Με μία τρυπητή κουτάλα τραβάμε τα μελομακάρονα μέσα από το σιρόπι και τα τοποθετούμε σε σχάρα για να στραγγίσουν από το περιττό σιρόπι.
Μόλις τα μελομακάρονα κρυώσουν εντελώς, ξεκινάμε την σοκολατένια επικάλυψη.

Για τη σοκολατένια επικάλυψη:
Σε ένα σκεύος έχουμε τα κομματάκια της σοκολάτας.
Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος.
Μόλις πάρει βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά. Αδειάζουμε το περιεχόμενο μέσα στο σκεύος με τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και πάρει η σοκολάτα ένα υπέροχο γυαλιστερό χρώμα.

Με μια σπάτουλα βουτάμε ένα ένα τα μελομακάρονα στο σκεύος με τη σοκολάτα, τα γυρνάμε από την άλλη πλευρά με ένα πιρούνι, και στη συνέχεια τα μεταφέρουμε  σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Τα αφήνουμε εκεί, μέχρι να  σφίξει η σοκολάτα. Μόλις βεβαιωθούμε ότι η σοκολάτα είναι έτοιμη μεταφέρουμε τα μελομακάρονα σε μια πιατέλα και σερβίρουμε.