Εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα

Εστιατόρια στην Αθήνα, εστιατόρια στην Θεσαλλονίκη, στα νησιά και στους νομούς όλης της Ελλάδας!!!

εστιατόρια σε όλη την ΕλλάδαΕστιατόρια σε όλη την Ελλάδα. Προτάσεις εξόδου και γευσιγνωσίες στα καλύτερα  Εστιατόρια της Ελλάδας. Ενημερωθείτε για τα νέα fine dining restaurants, τα βραβευμένα εστιατόρια, τα εστιατόρια με θέα, τα Μεζεδοπωλεία, τις ταβέρνες. Στο All-Restaurants θα βρείτε ακόμα συνεντεύξεις από κορυφαίους έλληνες Chefs με Συνταγές τους και βραβευμένα Κρασιά με γευστικούς συνδυασμούς  που θα σας συναρπάσουν.

Ελάτε μαζί μας στον συναρπαστικό κόσμο του κρασιού και της γεύσης!

See, smell, touch, taste!.

Εστιατόρια - Νέα γεύσης και οίνου

ALPINO CUCINA ITALIANA DI PAROS

23-04-2024

ALPINO CUCINA ITALIANA DI PAROS

Νέο εστιατόριο στην Πάρο

Περισσότερα
TANGO BAR ΣΤΟ ΤΡΙΚΥΚΛΟ

23-04-2024

TANGO BAR ΣΤΟ ΤΡΙΚΥΚΛΟ

Γευστική δοκιμή νέων κρασιών με Θέατρο, Μουσική και Φαγητό

Περισσότερα
ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΙΝΟΥ ΤΟΥ ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ

02-04-2024

ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΙΝΟΥ ΤΟΥ ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ

σε  ένα υπέροχο πέτρινο κτίριο του 19ου αιώνα!

Περισσότερα
RICK'S ATHENS Steakhouse

02-04-2024

RICK'S ATHENS Steakhouse

Where classic American steakhouse meets modern flair.

Περισσότερα
ASTAKOS HOOK TO FORK

02-04-2024

ASTAKOS HOOK TO FORK

Γεύσεις που "αναδύονται" μέσα από τη θάλασσα!

Περισσότερα
IFRATI

02-04-2024

IFRATI

Το I Frati είναι ένα όραμα.

Περισσότερα

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΡΑΣΙΑ από Έλληνες Οινοπαραγωγούς

Prev Next
LIASTOS | ΓΛΥΚΟΣ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

LIASTOS | ΓΛΥΚΟΣ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

Αρώματα σταφίδας και αποξηραμένων φρούτων.

PRINCESS STAVRINA | ΕΡΥΘΡΟΣ ΓΛΥΚΟΣ ΟΙΝΟΣ

PRINCESS STAVRINA | ΕΡΥΘΡΟΣ ΓΛΥΚΟΣ ΟΙΝΟΣ

Τεράστια πολυπλοκότητα, εντυπωσιακή οξύτητα και ατελείωτη επίγευση

mystic | ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ ΑΦΡΩΔΗΣ ΟΙΝΟΣ

mystic | ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ ΑΦΡΩΔΗΣ ΟΙΝΟΣ

Εκρηκτικό αποτέλεσμα σε κομψότητα και φρεσκάδα

AURELIA | ΡΟΖΕ ΞΗΡΟΣ ΑΦΡΩΔΗΣ ΟΙΝΟΣ

AURELIA | ΡΟΖΕ ΞΗΡΟΣ ΑΦΡΩΔΗΣ ΟΙΝΟΣ

Zωηρό και φινετσάτο με πλούσιες φυσαλίδες στο στόμα

APRILIS | ΡΟΖΕ ΞΗΡΟΣ ΑΦΡΩΔΗΣ ΟΙΝΟΣ

APRILIS | ΡΟΖΕ ΞΗΡΟΣ ΑΦΡΩΔΗΣ ΟΙΝΟΣ

Εξαιρετική οξύτητα και ζωηρότητα

SAMOS VIN DOUX | ΓΛΥΚΟΣ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

SAMOS VIN DOUX | ΓΛΥΚΟΣ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

Vin de Liqueur, είναι το πιο δημοφιλές κρασί της Σάμου...

CLAUDIA SPARKLING | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

CLAUDIA SPARKLING | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

Μακριά και μπισκοτένια επίγευση.

ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ - ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΟΤΣΙ ΑΡΝΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΜΕΛΙ

ΚΟΤΣΙ ΑΡΝΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΜΕΛΙ

από την Ντίνα Νικολάου

ΣΥΝΤΑΓΗ ΡΙΖΟΤΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΡΙΖΟΤΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

LA CHEF LEVI | ΑΓΑΠΙΟΣ ΠΑΜΠΟΥΚΙΔΗΣ

ΧΟΥΜΟΥΣ ΜΕ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ

ΧΟΥΜΟΥΣ ΜΕ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ

από τον Χρήστο Στικόπουλο ιδιοκτήτης & Chef Suzanna Restaurant

ΣΥΝΤΑΓΗ | Creamy & Spicy Καροτόσουπα βελουτέ με πράσo

ΣΥΝΤΑΓΗ | Creamy & Spicy Καροτόσουπα βελουτέ με πράσo

...γρήγορο, νόστιμο και γιορτινό!

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ : ΖΟΥΜΕΡΟ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ BROWNIE

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ : ΖΟΥΜΕΡΟ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ BROWNIE

Ζουμερό Brownie με ξηρούς καρπούς από τον Στέλιο Παρλιάρο |...

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

CHEFDOEUVRE
IEK PRAXIS
LA CHEF LEVI
LE MONDE

Εστιατόρια Ελλάδα

ARK στα Αστέρια της Γλυφάδας

...δίπλα στη θάλασσα

 

Πήγαμε στο Ark και διαπιστώσαμε πως όταν μια γενναία επένδυση συνδυάζεται με την εμπειρία ενός ομίλου όπως αυτός που ακούει στο όνομα Παπαθεοχάρη, σε συνεργασία με τους κατάλληλους ανθρώπους για την υλοποίηση των στόχων του, το αποτέλεσμα προδιαγράφεται εγγυημένο. Στην περίπτωση λοιπόν του Ark, του νέου ολοήμερου (και βραδινού) χώρου για καφέ, σνακ, φαγητό, αλλά και ποτό, που εδρεύει σε μια θρυλική τοποθεσία, αυτήν των Αστεριών της Γλυφάδας, την υπογραφή στην κουζίνα βάζει ο Γιάννης Μπαξεβάνης, σεφ με εξαιρετικά δείγματα γραφής εντός και εκτός Ελλάδας. Έτσι, όσον αφορά το φαγητό, στο Ark διατίθενται προσιτές γεύσεις με βάση τη θαλασσινή, κυρίως, μεσογειακή κουζίνα και πολλές κρητικές πινελιές, με το κατιτί παραπάνω, λόγω του ευφάνταστου αυτού σεφ. Το Ark, όμως, παρά τον εξαιρετικό αισθητικά σχεδιασμό του, με πολυτέλεια που πάει ενάντια στην κρίση, συνδυάζεται άψογα και με αρκετά προσιτές τιμές, στο μεγαλύτερο μέρος του καταλόγου του (τουλάχιστον σε συσχετισμό με το περιβάλλον, τόσο του χώρου, όσο και της θέσης του, δίπλα στη θάλασσα και σε κομμάτι «φιλέτο» της Αθηναϊκής Ριβιέρας). Έτσι, το αποτέλεσμα αποτελεί μία πραγματικά καλή πρόταση για πολύ κόσμο, τον οποίο το Ark μπορεί να φιλοξενήσει, αφού και το μέγεθός του το επιτρέπει, δίνοντας τη δυνατότητα βιώματος μιας αρκετά προσιτής ευζωίας.

Είδαμε, πράγματι, στο Ark πολύ κόσμο, τις δύο φορές που βρεθήκαμε εκεί, μία για καφέ και μία δοκιμάζοντας την κουζίνα του. Από τους κλασικούς κατοίκους ή επισκέπτες των νοτίων προαστίων, μέχρι διασημότητες, που δεν λείπουν από το χώρο, όλοι βιώνουν στο Ark μία εξαιρετικά καλόγουστη και κομψή πολυτέλεια, που ταυτόχρονα διατηρεί ανάλαφρο χαρακτήρα. Εδώ, η πολυτέλεια αυτή δεν σε βαραίνει, αντίθετα σε χαλαρώνει, αφού και αυτή ελαφραίνει με τον έξυπνο συνδυασμό διαφόρων ετερόκλητων στιλ, με ραχοκοκαλιά έναν αποικιακό χαρακτήρα διακόσμησης.
Το προσωπικό του Ark είναι καλά επιλεγμένο, ευγενικό και πρόθυμο, αν και κάπως «αροντάριστο», πράγμα λογικό, λόγω του νεαρού της ηλικίας του χώρου. Οι κατάλογοι είναι ευπρόσιτοι, κατανοητοί και επεξηγηματικοί, δίνοντας την ευκαιρία και για μικρές μερίδες, σε στιλ μεζέ. Μοναδική παρατονία οι υψηλές σχετικά τιμές των κρασιών, κάτι που δυστυχώς δεν ξεπεράστηκε ούτε στο concept του Ark, το οποίο εδώ ακολούθησε την τακτική των χώρων της αθηναϊκής παραλίας. Ωστόσο, η επιλογή των κρασιών είναι ευρεία και αρκετά επιτυχημένη.
Ανάλογα και η επιλογή της μουσικής, ζωντανής (πιάνο-φωνή) και μη, είναι πολύ επιτυχημένη, σύμφωνα με την ώρα, όπως και η έντασή της. Σε αυτό βοηθάει και η πολύ καλή ηχητική εγκατάσταση, κάτι που δεν υπάρχει παντού, που ακόμα και σε υψηλές εντάσεις λειτουργεί με ποιότητα που επιτρέπει την επικοινωνία των επισκεπτών του χώρου.

Γευτήκαμε στο Ark σημαντικό μέρος του μενού του, που διακατέχεται από την προσοδοφόρα «εμμονή» του Γιάννη Μπαξεβάνη με τα μυριστικά της ελληνικής και όχι μόνο, γης και γενικότερα τα αρώματα των πιάτων, αλλά και έξυπνους, αν και απλούς, γευστικούς συνδυασμούς. Όλα αυτά έγιναν αντιληπτά εξ αρχής, από το amuse bouche, κακαβιά με μους βλίτου, που ήταν φίνα σε υφή και αναζωογονητικά ξινουλή, με σοφής ποσότητας αρωματική ένταση, ό,τι πρέπει για αρχή. Η σαλάτα με ξύγαλο Κρήτης και παξιμάδι ήταν επίσης εκρηκτική από μυρωδιές. Το τηγανητό καλαμαράκι, που ακολούθησε, πάνω σε μελιτζανοσαλάτα, ανέδειξε έναν πολύ πετυχημένο γευστικό συνδυασμό, αν και θα το προτιμούσαμε λίγο καλύτερα τηγανισμένο (λιγότερο λαδερό και περισσότερο τραγανό). Απολαυστική ήταν, ωστόσο, η εξαιρετικά τηγανισμένη και άκρως γευστική κροκέτα μπακαλιάρου με σκορδαλιά με σαφράν και παντζάρι, ικανή να μαγέψει ακόμα και αυτούς που ορκίζονται εναντίον του σκόρδου, το οποίο βρισκόταν σε εξαιρετική ισορροπία στο πιάτο. Το δε ψητό σαρδελάκι φιλέτο έρχεται σε παράταξη σε πιατέλα, πάνω σε ένα ρουστίκ μεν, εξαιρετικό δε, κους-κους με κολοκυθάκι τουρσί, ένα επιτυχημένο συνδυασμό απλών υλικών, που μόνο έξυπνοι και δημιουργικοί σεφ, όπως ο Γιάννης Μπαξεβάνης, θα σκέφτονταν. Το ψιλό γαριδάκι που αγκαλιάζει μια γερή δόση καλής ταραμοσαλάτας, αν και πολύ καλά τηγανισμένο, δεν αποτέλεσε κάτι ξεχωριστό γευστικά, όπως και το γιουβετσάκι θαλασσινών, που ήταν κάπως ουδέτερο, αν και με πολύ επιτυχημένο al dente κριθαράκι. Το λεμονάτο φιλέτο από λαυράκι με αρωματικά χόρτα ήταν ωραίο, τόσο ως πρώτη ύλη, όσο και ως ψήσιμο, διατηρώντας τους χυμούς του και την καλή υφή του. Στο σύνολο όμως χανόταν κάπως ανάμεσα στα εντονότατα αρώματα του πιάτου. Το αντίθετο όμως συνέβη στο μοναδικό πιάτο με κρέας του μενού, κόντρα μοσχάρι με μυρωδικά. Το μοσχάρι ήταν εξαιρετικό και ως προς τη γεύση και ως προς την υφή, το ψήσιμο είχε μαεστρία και το σύνολο ήταν αρμονικό, με γευστική ένταση, όγκο και επιμελημένα ρουστίκ χαρακτήρα. Το δε επιδόρπιό ήταν αέρινο. Ένα αιθέριο μιλφέιγ με σάλτσα καραμέλας, που θα μπορούσαμε να παρομοιάσουμε με συννεφάκι που γεμίζει το στόμα με αισθησιακή γεύση.
Αξιοσημείωτη είναι, τέλος και η πολύ καλή ποιότητα του καφέ που σερβίρει το Ark, σε συνεργασία με την εταιρεία Taf, αλλά και αυτή των κοκτέιλ, με την υπογραφή του Τεό Σπυρόπουλου.

Αργύρης Καλλιανιώτης